Sanayide dijital dönüşüm konusunda pazara uzunca bir süredir katkı vermekte olan Turck, özellikle düşük adetlerde dahi verimli üretim, daha yüksek tesis müsaitliği ve son kullanıcı seviyesine kadar daha iyi kalite güvencesi sağlanması için veri ve haberleşme çözümleri ile üreticilere faydalar sağlıyor. Bu faydalara ulaşım için gerekli olan bileşenleri; yatay entegrasyon, dikey entegrasyon ve internet & bilgi teknolojilerinin endüstriyel süreçler ile birleştirilebilmesi şeklinde özetleyen Bülent Giray, " RFID teknolojisi hem şirket sınırları ötesinde entegrasyona, hem tesis içerisindeki esnek üretim ve izlenebilirliğe, hem de üretim verilerinin ERP veya MES gibi bilgi teknolojileri ile direkt arayüzlenebilmesine olanak tanır" dedi. Turck Türkiye Genel Müdürü Bülent Giray, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi & Sergisi özelinde paylaşacakları ürün ve çözümleri anlattı. 

"Turck, hem HF hem de UHF teknolojili RFID sistemlerinde bilgi birikimi sahibi olan tek endüstriyel otomasyon üreticisidir. Okuma-yazma kafaları ve arayüzlerini tamamen kendimiz tasarlıyor ve üretiyoruz. Bu şekilde RFID’nin endüstride kullanımı için bir çok ek avantajlara sahibiz. Ayrıca 2017 yılının sonunda, Finlandiya'daki mevcut RFID anahtar teslimi çözüm ortağı Vilant Sistemler'in hisselerinin çoğunu satın aldık. Şirket artık Turck Grubu'nun bir parçası. Zirve'de endüstriyel otomasyon ve Endüstri 4.0 için sahip olduğumuz tüm teknolojileri (kestirimci bakım çözümleri, IO-Link teknolojisi, OPC-UA haberleşme teknolojisi, Multiprotokol Ethernet haberleşme sistemleri, akıllı I/O sistemleri vb…) değil, özellikle UHF RFID sistem yazılımımızı ve mühendislik hizmetlerimizi tanıtıyor olacağız" şeklinde sözlerini sürdürdü.

HEDEF SEKTÖRLER GENİŞ BİR YELPAZEYE YAYILIYOR

"Şimdiye kadar HF ve UHF teknolojileri ile halen aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğimiz otomotiv, yan sanayi, gıda & içecek, beyaz eşya, makina imalatı ve kimya sektörlerinin yanında Turck Vilant Sistemleri’nin bünyemize katılması ile yeni olarak lojistik, tedarik zinciri, varlık yönetimi, raylı ulaşım, hamur & kağıt sektörleri de UHF RFID yazılım ve mühendislik çözümlerimizle hedefimizde olacak sektörlerdir" diyen Giray, "Zirve'de özellikle tak-çalıştır hazır RFID yazılımımız, bu yazılımımızda mevcut olan akıllı RFID uygulama algoritmaları, mühendislik ve entegrasyon hizmetlerimizi tanıtıyor olacağız" dedi.