Robotik otomasyon ve Endüstri 4.0 alanlarına odaklandıklarını söyleyen Ahmet Sevük, "Katma değeri yüksek, yüksek teknolojili kaynak ekipmanları ve robotik otomasyon sistemleriyle farklılaşmaya devam edeceğiz. Operasyonlarımızda dijitalleşme ve otomasyonun avantajlarını daha da iyi kullanıp verimliliğimizi artıracağız" dedi. 

Geliştirdiği ürünlerle kaynak sektörünün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen, kaynak sektörünün lider kuruluşu Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, ihracat ve Ar-Ge çalışmalarındaki başarısının yanı sıra, Askaynak Automation markasıyla çözümler sunduğu robotik ve mekanik otomasyon sistemleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarını, 2013 yılında stratejik bir adımla başlayan robotik otomasyon alanındaki çalışmalarını, ihracat başarılarını ve gelecek hedeflerini anlatan Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak’ın Genel Müdürü Ahmet Sevük, ihracat ve planlı büyümeyi öncelikli şirket politikası haline getirdiklerini ifade etti. 

Robotik otomasyon ve Endüstri 4.0 alanlarına odaklandıklarını söyleyen Ahmet Sevük, Askaynak Automation ile kaynaklı robotik otomasyonun yanı sıra farklı robotik uygulama alanlarında yetkinliklerini geliştirmeye devam ettiklerini hatırlatarak, “Robotik otomasyon faaliyetlerimizi 2017 yılında Askaynak merkez fabrika çatısı altına taşıdık. Bu hareket ekiplerimiz ve yetkinliklerimiz arasındaki sinerjiyi daha da arttırdı. Otomasyon stratejimizi geleceğin ihtiyaçlarına uyacak şekilde yeniden oluşturduk. Bu yeni vizyon doğrultusunda insan kaynağımızı, yetkinliklerimizi güçlendiriyoruz.” dedi. Otomotiv, metal, makina, plastik-kimya, elektronik ve savunma sanayii gibi sektörlere odaklandıklarını aktaran Sevük, robotik sistemlerin uygun fiyat ve kullanım kolaylığı gibi avantajlarıyla KOBİ’ler için de bir dönüşüm fırsatı sunduğunun da altını çizdi.  

Haberin Tamamı ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi'nin Haziran 2018 Sayısında