Akıllı çözümler geliştiren giyilebilir teknoloji şirketi Thread in Motion (TIM), piyasaya yeni sunduğu ürünü “Skadi” akıllı bileklik ile yeni normal çalışma düzeninde çalışanların sosyal mesafe kuralına uymalarını sağlıyor. 

COVID-19’un yanı sıra yeni normalde de iş sağlığı ve güvenliğini bir üst noktaya taşıyacak özellikleri taşıyan akıllı bileklik, çalışanlar arasındaki 1,5 metrelik mesafeyi devamlı tarayarak sosyal medyanın korunmasına destek oluyor.

ACİL DURUMLARDA TOPLANMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Özellikle fabrika, plaza, otel ve eğlence merkezi gibi ortak çalışma, barınma ve sosyalleşme gibi alanlarda temassız giriş ve çıkışlara olanak sağlayan yeni ürün, ayrıca, iş makinalarında olası çarpışmaları önlüyor ve acil durumlarda toplanmayı kolaylaştırıyor.

PANDEMİNİN YANI SIRA İSG’YE DE KATKI SAĞLIYOR

TİM CEO’su Kadir Demircioğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yeni ürünlerine gelen taleplerden ve geribildirimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kısa sürede çeşitli sektörlerdeki kurum ve şirketlerden 10 binden fazla sipariş aldıklarını ve yeni ürünleriyle pandemi sürecindeki sosyal mesafenin yanı sıra çalışan sağlığı ve iş güvenliğini sağlamaya da katkıda bulunduklarının altını çizen Demircioğlu, akıllı bilekliğin ihracatı ile Türkiye’ye katma değer sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Skadi'yi 50 ülkeye ihraç etmeyi hedef olarak belirledikleri ifade eden Demircioğlu, yeni ürünleri ile kesintisiz ve güvenilir bir operasyon için hazır olduklarını kaydetti.

TIM halihazırda, haziranın sonuna kadar 20 binden fazla üretilecek bilekliğin ilk siparişlerini alıcılarına teslimatını gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını tamamladı.

SKADİ’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Gün boyu güvenli çalışma alanları oluşturarak çalışanları koruyan Skadi, içerdiği yazılım platformuyla geriye dönük tarama yapıyor ve diğer bilekliklerle olan etkileşimin kaydını tutarak topladığı verileri ilgili birimlerle paylaşıyor.

Bu sayede kullanıcıların ne zaman, nerede, kaç kez temas halinde olduğu tespit edilebilirken, tek bir COVID-19 teşhisiyle hangi kullanıcıların karantinaya ihtiyaç duyduğunu raporlayabilen akıllı bir aygıt olarak öne çıkıyor. 

Verileri merkezi bir bulut sisteminde toplayan ürünün 1 yıl pil ömrü bulunuyor ve şarj gerektirmeden kullanılabiliyor.

IP67 standartlarına uygun olarak geliştirilen bileklik, BLE (Bluetooth Low Energy) bağlantısıyla çalışıyor.