KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

SOCAR Türkiye,grup şirketlerinin tamamının kurumsal süreçlerinin yönetildiği uygulamaların dijital dönüşüme adaptasyonu, süreç bazlı ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması amacıyla "Project Earth" çalışmasını hayata geçirdi. 

ŞİRKETLERİNİ SAP S/4HANA SİSTEMİNDE BİRLEŞTİRDİ

Böylece SAP ile iş birliğini güçlendiren firma, bünyesinde bulunan STAR Rafineri, SOCAR Depolama ve SOCAR Dağıtım sistemlerini tek bir SAP S/4HANA sistemi üzerinde birleştirdi.

Projeyle birlikte yerinde ve dağınık sistemlerini entegre SAP S/4HANA ve Analytics Cloud çözümleri ile yenilemesinin yanında ticari operasyonlar, merkezi satın alma, bakım-onarım, ana veri yönetimi, iş analitiği ve finans süreçlerinin dijital dönüşümünü desteklemeye de hazır duruma getirdi.

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Firmanın ticaret ve finans, varlık yönetimi, satın alma ve lojistik departmanlarını içeren ve 100'ün üzerinde SAP danışmanının çalıştığı projede başlangıçtan itibaren uzaktan çalışma yöntemi ile 8 bini aşkın test adımı tamamlandı. Projenin hazırlık etabı 6 hafta sürerken, tamamlanması ise 16 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşti.

Güncelliğini kaybetmiş ve dağınık uygulamalar yerine güncel, tekil ve merkezi bir sistem yaratmayı hedefleyen proje ile çalışanların da memnuniyetinin artırılması hedefleniyor. Şirketin süreçlerindeki çevikliği ve hızı iyileştiren, bellek-içi teknolojili yeni nesil ERP çözümü SAP S/4HANA; verilerle yönlendirme imkanı veren karar verme sürecinin de önünü açıyor.

"A'DAN Z'YE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK"

Çalışanlarının projenin devreye alınmasıyla beraber muhasebe işlemleri ve fatura onayları gibi kurumsal süreçleri uçtan uca yönetebildiklerini, raporlayabildiklerini, grup şirketleri arasında veri akışını sağlayabildiklerini kaydeden Irgıt, Project Earth ile çalışanları, tedarikçileri ve müşterileri dahil olmak üzere operasyonlarının her noktasında önemli kazanımlar elde ettiklerini vurguladı.

"VERİ ODAKLI ŞİRKET HEDEFİNE ULAŞTIRACAĞIZ"

Proje hakkında açıklamalarda bulunan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan da SOCAR Türkiye'nin SAP Model Company modelini en iyi uygulayan firmalardan biri olduğunu, dijital dönüşüm yolculuklarında en yakın iş ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

SOCAR Türkiye'yi “Veri Odaklı Şirket” hedefine ulaştırmak amacıyla bir yol haritalarının bulunduğunu ve söz konusu yol haritasını hayata geçirmek için projelerinin sürdüğünü aktaran Candan, projenin en önemli başarı kriterilerinden birinin de STAR Rafineri projesini bir üst seviyeye çıkarmak olduğunun altını çizdi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Candan, "Project Earth, veriye dayalı şirkete dönüşümün ilk aşamasıdır ve entegrasyonun çıktılarına odaklanır. Gelecek aşamalar için yol haritamızda diğer SOCAR Türkiye firmalarının dönüşümünü de öngörebiliyoruz. Tüm ekiplerin özveri ve tutkuyla çalıştığı bu proje bizim için de ilham verici oldu. Müşterilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmekten mutluluk duyuyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.