SOCAR Türkiye, tüm grup şirketlerinin kurumsal süreçlerinin yönetildiği uygulamaların dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi ve süreç bazlı ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması amacıyla hayata geçirilen Project Earth projesinin ayrıntılarını Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'nda anlattı.

"OPTİMİZASYON VE TAHMİNLEME YETKİNLİKLERİ GELİŞTİRİLDİ"

Şirket, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 27'inci Uluslararası Hazar Petrol ve Doğal Gaz Fuarı'nda dijitalleşmede geldiği noktayı ve yeni projelerini paylaştı.

Şirket bünyesindeki dijitalleşme çalışmalarının Covid-19'dan uzun süre önce başlandığı ifade edilerek, üretim ve tedarik zinciri süreçlerinde ileri analitik, yapay zeka ve makina öğrenmesi uygulamalarıyla optimizasyon ve tahminleme yetkinliklerinin geliştirildiği, aynı zamanda da enerji verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı hedefleyen birçok projenin hayata geçirildiği bildirildi.

ŞİRKETLER ARASI ENTEGRASYON SAĞLANDI

Tüm grup şirketlerinin kurumsal süreçlerinin yönetildiği uygulamaların dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi, süreç bazlı ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması amacıyla Project Earth projesini devreye alan SOCAR Türkiye, başlangıç aşamasından itibaren tamamen iç kaynaklar kullanılarak uzaktan çalışma yöntemi ile 8 binden fazla test adımını tamamladı.

Projenin hazırlık safhası 6 hafta sürerken, proje 16 ay gibi kısa bir zamanda finalize edildi. 

Project Earth, hidrokarbon değer zincirinde ham madde satın alımından depolamaya, üretimden müşteri teslimine şirketler arası entegrasyonu sağladı. Operasyonda bakım ekiplerinin saha faaliyetlerini anlık işleyebilecekleri mobil uygulama, tüm grup firmaları bazında tek bir ana veri yapısının kurulması ve ortak ana veri sözlüğü oluşturulması gibi hedeflere de ulaşıldı. (AA)

ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR? ENDÜSTRİ 4.0 ENERJİ SEKTÖRÜNÜ NASIL DEĞİŞTİRİYOR?