Halıcı Grup Genel Müdürü Dr. Hüseyin Halıcı, dijitalleşmenin çalışandan işverene ve tüm insanlığa faydalı olduğunu belirterek, şirketlerin verimliliğine yansıyacağının altını çizdi.

Dr. Halıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dijital dönüşüm ile ilgili tereddütler giderek azalsa da temel olarak çalışanlar için işsizlik, işverenler için de maliyet nedenlerinden dolayı maalesef hızlı ilerleme kaydedilemiyor. Ama dijital dönüşüm artık fabrika ve tesisler için bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Dijitalleşme firmalar için sadece verimlilik, esneklik ve tasarruf sağlamıyor, aynı zamanda çalışan sayısının artmasının yanı sıra daha sofistike bir çalışma olanağı yakalamasını da sağlıyor."

“DİJİTAL DÖNÜŞÜME GEÇİŞE HAZIRIZ”

Türkiye’de ekonomiyi oluşturan firmaların büyük çoğunluğunun KOBİ statüsünde olmasından dolayı KOBİ’ler için dijitalleşmeye geçişlerini kolaylaştırıcı düzenleme, teşvik ve stratejiler oluşturarak ilerlemek zorundayız. Bu bağlamda kamu, özel sektör, üniversiteler ve STK’ların bir araya gelerek çözüm oluşturması gerekiyor. Özellikle bilişim, otomasyon gibi Türkiye’nin teknolojik altyapısı dikkate alındığında belli ölçülerde Türkiye’nin dijital dönüşüme geçmeye hazır olduğunu söyleyebiliriz. Geçiş esnasında teknolojik bilgi birikimi, nitelikli iş gücü ve finansal yapıları dikkate aldığımızda eksikliklerimiz olmakla beraber, yapılamayacak bir durum değildir. Özetle her açıdan baktığımızda, dijitalleşme çalışana, işverene ve tüm insanlığa faydalı bir gerekliliktir.  Çünkü dijital dönüşüm daha rahat çalışma koşulları, daha sağlıklı bir çalışma ortamı, uygun fiyatlı ürünler ve daha mutlu çalışanlar oluşmasına neden olur ki, bunlar da şirketlerin verimli olmalarına doğrudan yansıyacaktır.