Net Mühendislik Genel Müdürü Alper Güçlü, sahaya sundukları SIMPLINX markasının öne çıkan özelliklerini ve pazarın ihtiyaçlarını anlattı. Güçlü, “Ürünümüzün öne çıkan iki farklı özelliği öne çıkıyor.  Birincisi ürünün uzaktan erişim özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde makinanın yanına gitmeden uzaktaki makinanıza bağlanabiliyor ve herhangi bir port ayarına gerek kalmadan sanki yanındaymışsınız gibi yapmak istediğiniz işlemleri uygulayabiliyorsunuz. Ürünümüzün sunduğu ikinci özellik ise Endüstri 4.0 tarafıyla ilgili. Ürünümüzde yer alan ara yüzler sayesinde datanın toplanması ve toplanan datanın analiz edilmesi ile ilgili çözüm sağlıyoruz.” dedi.  

Net Mühendislik firmasının kuruluşundan ve geldiği noktadan bahsedebilir misiniz?

Otomasyon malzemeleri ve sistemleri konusunda satış faaliyetleri yürütmek amacıyla 1994 yılında kurulan Net Mühendislik, bugün yurt dışından birçok markanın distribütörlüğü üstleniyor ve yurt içindeki bayi ağı ile çalışmalarına devam ediyor. Distribütörlüğünü üstlendiği markalar arasında; HIMA, Simplinx, gibi alanında lider isimler yer alıyor. Ayrıca dünyaca ünlü SICK ve Beijer firmasının İstanbul’da bayiliğini yapıyor. 

SIMPLINX ürününüzün yatırım maliyetine sağladığı avantajlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Kendine ne kadar sürede amorti ediyor?

Ürünümüzün öne çıkan iki farklı özelliği öne çıkıyor.  Birincisi ürünün uzaktan erişim özelliği. Bu özellik sayesinde makinanın yanına gitmeden uzaktaki makinanıza bağlanabiliyor ve herhangi bir port ayarına gerek kalmadan sanki yanındaymışsınız gibi yapmak istediğiniz işlemleri uygulayabiliyorsunuz.  Bu özellik başta makine üreticileri olmak üzere birçok sektörün dikkatini çekiyor. Ürünün üzerinde iki tane USB girişi bulunuyor. USB girişlerinin biri sayesinde wifi ağına bağlanmanızı sağlıyor. Diğer USB girişi ise çeşitli USB’ler ile bağlantıya imkan vererek çeşitli cihazlara bağlanmanıza yardımcı oluyor. Fabrikalar günümüzde güvenlik tedbirleri kapsamında kimseyi ağına almak istemiyor. Bizim sunduğumuz teknoloji sayesinde operatörler android veya IOS cep telefonlarını şarj kablosu ile USB girişimize bağlayarak internete kolayca bağlanıyor ve olası arızalara hızlı bir şekilde müdahale edebiliyorlar. Bu önemli özellik çok beğenildi ve makine üreticileri pazarında karşılığını buldu.  Sadece bu özelliği sayesinde ürünlerimizi kullanan müşterilerimiz oldu. 

Ürünümüzün sunduğu ikinci özellik ise Endüstri 4.0 tarafıyla ilgili. Ürünümüzde yer alan ara yüzler sayesinde datanın toplanması ve toplanan datanın analiz edilmesi ile ilgili çözüm sağlıyoruz. Bu özellik sayesinde müşterilerimiz kritik olarak gözlemek istediği değişkenleri basit bir şekilde tanımlayabiliyor ve kaydetmeye başlıyor. İstendiği zaman aralığında ya da olası bir durum olduğunda toplanan verilerden hedeflenen sonuca ulaşılıyor. Örneğin, makinenizin 50 derece sıcaklıkta çalışması gereken bir yer var ve bu sıcaklık aşıldığında orta ve uzun vadede problemler çıkabiliyor. Cihazımızda uygun tanımlamalar yapılarak sıcaklık yükseldiği zaman kullanıcıya e-mail veya sms ile haberdar edebiliyor. Bu sayede makine üzerinde yaşanabilecek negatif durumun önüne geçilebiliyor. Ürünün bu özelliği ile kaydedilen değişkenleri gözlemleyip analiz edebilir, hangi olaylardan sonra neler olduğunu görebilir, bu durumun kaynağını tespit edebilir ve istediği araştırmaları yapabilir.