Son zamanlarda Ar-Ge yatırımları ile gündeme gelen Silverline, üretim süreçlerini her alanda takip ederken aynı zamanda MES sistemi sayesinde izlenebilirliği üst düzeye çıkararak kayıplarını en minimum düzeye indirdi.Sıfır duruş ve sıfır hata prensibi ile yoluna devam eden Silverline, ERP sistemi ile otomasyon arasında inşa edilen MES sistemi sayesinde PLC’lerden toplanan veriyi anlık olarak trexDCAS sistemi üzerinden raporluyor ve üst sisteme gerekli veri akışını sağlıyor. IT alt yapısına verilen önemde konumlandırılan MES, hatlardan, makinalarda ve montaj hücrelerinden toplanan veriyi kusursuz işleyerek daha verimli bir üretim sahasına sahip olmasını sağlıyor. Verimliliğin önemini ciddi anlamda bilen ve bu ciddiyetle çıktıkları yolda, aynı şekilde hizmet alacakları ve Endüstri 4.0 çerçevesinde en önemli alanlardan biri olan MES projesinde hizmet alacak firmayı da kendi hassasiyetinde seçti.

trexDCAS Pazarlama Koordinatörü Furkan Işık, Silverline projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Biz trexDCAS ailesi olarak tüm müşterilerimize gösterdiğimiz önem ile Silverline’da tüm hizmetimizi eksiksiz veriyoruz. Üretim sahasında ki tüm prosesleri, mühendislik biriminin istediği şekilde özelleştirilmiş bir alt yapıda sunuyoruz. Birçok farklı sektörde hizmet veriyoruz fakat Silverline’da olduğu gibi birçok müşterimizde kuracağımız alt yapıyı topladığımız bilgi, birikim ve tecrübe ile sentezleyip konsantre bilgi akışı sunuyoruz. Her sahaya, her ürüne ve her müşterinin özel talep ve isteklerine göre MES alt yapımızı şekillendiriyoruz. En önemli kısımlardan biri de tam olarak budur. Müşterilerimizin talebi doğrultusunda tüm alt yapımızı şekillendiriyoruz ve gerek elektronik Ar-Ge gerek yazılım Ar-Ge birimlerimiz istenilen ve toplanması gereken veriye göre sistemi uyarlıyor” dedi. 

SİLVERLİNE SAHASINDA trexDCAS EKRANLARI

Furkan Işık, “İnovasyon ve Ar-Ge süreçlerine olan yatırımı sayesinde bu denli başarılı bir firmayı referans listesinde barındırmamız göğsümüzü kabartıyor” diyerek, Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi ve Zirvesi Ocak ayı kapağında yer alan Silverline saha görselinde, üretim hatlarının içerisinde trexDCAS ekranlarını görmenin, işlerine olan güveni ve bu güvenle gelen başarıyı arttırmalarını sağladıklarının altını çizdi.