MÜSİAD Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve TÜBİTAK BİLGEM koordinatörlüğünde düzenlenen “Siber Güç Türkiye Yatırımcı / Girişimci Buluşmaları ve İş Geliştirme Etkinliği”, 8 Haziran 2022 tarihinde Marmara Teknokent Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ GÜÇBİRLİĞİ YAPTI 

 “Siber Güç Türkiye” etkinliğinine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Sanayi Odası, SAHA İstanbul, Teknopark İstanbul ve Yıldız Teknopark kurumları da destek veriyor.  

Etkinlik ile siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren kamu, üniversite, STK, yatırımcılar ve özel sektör işletmelerinin bir araya getirilerek, proje ortaklığı, şirket ortaklığı ve yeni yatırımların oluşturulması, yatırım bekleyen projelerin hayata geçmesi, büyümesi, yaygınlaşması ile değerlerinin artırılması hedefleniyor.

"SİBER GÜVENLİK, SINIR GÜVENLİĞİ KADAR ÖNEM KAZANDI"

MÜSİAD Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu Başkanı Dr. Faruk Sarı, etkinliğin içeriği ve faydalarıyla ilgili olarak, dijitalleşen dünyada siber güvenliğin sınır güvenliği kadar önemli bir hale geldiğinin altını çizdi.

BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA

Dr. Sarı, etkinlik kapsamında firmaların iş birliğini arttırma ve iş geliştirme süreçlerinin yönetilebilmesi için özel etkileşim alanlarının oluşturulacağını, siber güvenlik firmalarının projelerini sunabileceği özel buluşma alanlarının sağlanacağını ifade etti.

"ÜCRETSİZ SUNUM YAPMA VE STAND İMKANI SAĞLANACAK"

Projesini geliştirmeyi amaçlayan, proje ortaklığı, şirket ortaklığı ve diğer birçok fırsatı yakalamak isteyen tüm siber güvenlik firmalarının etkinliğe davetli olduğunu kaydeden Dr. Sarı, sonuca odaklı iş birliklerinin konuşulacağı etkinlikte sunum yapmak isteyen siber güvenlik paydaşlarının 31 Mayıs’a kadar sunumlarını web sitesinden yüklemelerini, uygun bulunan kişi ve kurumlara "Ücretsiz Sunum" yapma ve "İş Geliştirme" amaçlı stand imkanı sağlanacağını söyledi.

İşleyiş hakkında da bilgiler veren Dr. Faruk Sarı, "Önceden belirlenmiş standart formattaki sunumunu web sitesi üzerinden yüklemeleri gerekir. Uygun olan sunum sahipleri 5 dakika içinde sunumunu yapacak ve akabinde tüm gün fırsatları ilgililer ile konuşma imkanı bulacaklar. Bu görüşmeler sonrasında görüşmelerin ilerletilmesi, iş birliklerinin tanımlanması, hukuki yardım gibi konularda destek ihtiyacı olanlara Marmara Teknokent tarafından mentorluk hizmeti verilmesi planlanmıştır. Siber Güvenlik alanında 'İşini Büyütmek' isteyen herkesi, bu sonuç odaklı etkinliğe bekliyoruz." diye konuştu.

“GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Etkinlikle ilgili konuşan MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkan Yardımcısı Fahrettin Oylum ise, ilgili alandaki ekosistemde yer almak isteyen gençlere çağrıda bulunarak "Gelin ve sahnede bizler güvenlikle ilgili neler yaptığınızı, hayallerinizi anlatın. Türkiye’nin sizleri kaybetme lüksü yok. Siber Güç Türkiye etkinliğine ücretsiz katılın ve işinizi büyütün." dedi.  

Etkinliğe girişimci, firma veya yatırımcı olarak katılım sağlamak isteyenler etkinliğin web sitesindeki link üzerinden kayıt oluşturarak sunum dosyalarını yükleyebiliyor.