Girişim Kulübü tarafından organize edilen konferansta yazılım ve siber güvenlik sektörlerinin geleceğine dikkat çekilirken, konferansta konuşan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, “Savunma sanayi, siber güvenlik, sağlık, tarım ve gıda gibi sektörler yerli olmak zorunda” dedi.

"HIZLI BİR BÜYÜME YAŞANABİLİR"

Son dönemlerde popüler bir e-ticaret sitesinin hacklenmesi ve ülkenin en büyük bankalarından birinde yaşanan hacklenme iddiası siber güvenliğin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. 

“Geleceğin Sektörleri” isimli konferansta bir konuşma yapan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, 5G'nin teknoloji sektörü için yeni bir değişimin başlangıcı olacağını, yazılım, siber güvenlik, akıllı şehirler, nesnelerin interneti, yapay zeka, veri depolama alanları gibi sektörlerin hızla büyüme kaydedebileceğini belirtti.

"5G, ELEKTRİĞİN İCADI GİBİ OLACAK"

Savunma, siber güvenlik, gıda ve tarım gibi bazı sektörlerin  yerli ve milli olması gerektiğinin altını çizen Tavukçuoğlu, bunun devletler için bu değişmez bir kural olduğunu dile getirdi.

5G'nin teknoloji ve yazılım sektörü için elektriğin icadı gibi olacağını kaydeden Tavukçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Her zaman söylüyorum bazı şeyler zorunlu olarak büyümeye devam edecek. Piyasa düşer çıkar ancak bazı sektörler aradaki farkı hızlı kapatır. Yıllar önce nasıl otomotiv, beyaz eşya, bilgisayar, mobil telefon gibi sektörler hızlı büyüdüyse ve dönüşüme girdiyse şimdi de yazılım, siber güvenlik, elektrikli araç, yeşil enerji, e-ticaret, tarım, gıda ve madencilik hızlı büyüyecek ve dönüşüm geçirecektir."