Sektörde redüktör ve motor çözümleri yanında sürücü, PLC ve otomasyon ürünleri ile de tanınan SEW Eurodrive bütün birimleri ve hizmetlerinde müşteri memnuniyetini ilk sırada tutuyor. Servis hizmetleri ile müşteri memnuniyetinde öncü bir rol üstlenen SEW Eurodrive; müşterilerinden aldığı güven ile sorunlarına çözüm üreterek kendi markasına olan güveni de koruyor. En hızlı ve en kaliteli servis hizmetleri ile müşterilerimizin memnuniyetini arttırmayı hedefleyen marka, eğitim, kestirimci ve önleyici bakım çalışmaları ile hata ve arıza risklerini en aza indirmeye odaklanıyor. 

Almanya merkez servis yapılanması ile benzer biçimde SEW Eurodrive, Türkiye’deki servis yapılanmasında elektronik ve mekanik olmak üzere iki farklı birim yer alıyor ve tek kanaldan yönetiliyor. Arızalanan ya da yenilenme gereken ürünlerin tamir ve bakımları elektronik servis bünyesinde fabrikada gerçekleştirilirken, 7 gün 24 saat telefonda hizmet ile müşterilere uzaktan erişim desteği ve yerinde destek hizmetleri sunuyor. Programlama ve devreye alma konusunda da hizmetleri bulunan marka mekanik servis bünyesinde, talep edilmesi halinde sahada veya Gebze fabrikasında, bakım ve onarım hizmetlerini yürütüyor. Sahada yerinde hizmet kalitesi adına mobil servis araçlarıyla da müşterilerine ulaşan SEW Eurodrive, kütle olarak büyük tip endüstriyel redüktör ürünlerimize gerekli teknik donanım sebebiyle fabrikadaki servis alanında hizmet veriyor.

DURUŞ MALİYETLERİNİ BİTİRİYOR

Özellikle elektronik ve mekanik ürünler konusunda müşterileri ile yaptığı özel bakım anlaşmalarından birisini de kestirimci ve önleyici bakım oluşturuyor. Sorunu yaşanmadan önce tespit ederek, gerekli önlemlerin alınması ile öngörülmeyen duruşların önüne geçmek şeklinde nitelendirilen kestirimci bakım konusunda, çalışan sistemlerde belli zamanlarda ürünlerin yerinde incelenerek rulman ve vibrasyon analizlerinin yapılıyor, motor sargıları kontrol ediliyor, yağ kaçakları ve frenleri kontrol ediliyor. 2019 yılı itibari ile SEW Eurodrive fabrikasında elektronik ürünlerin montajı yapıldığı için hem firma hem de müşterilere satış ve servis konusunda kolaylıklar sağlanıyor. 

BAŞLICA KESTİRİMCİ BAKIM UYGULAMALARI

DUE Diyagnoz Birimi ile Fren Çalışmasının ve Balata Aşınmasının Kontrolü: 
Elektrik tahrikli ve yay gücü kullanılan elektro manyetik diskli frenler, besleme gerilimi herhangi bir sebeple kesintiye uğradığında devreye girerken, istenilen güvenlik noktasına ulaşılabiliyor. Modüler fren sistemi, işlevsel güvenlik alanındaki ihtiyaçlara özel olarak tasarlamış olup EN ISO 13489-1’e uygundur. 

Fren durumunun izlenmesi, DUE diyagnoz birimi ile yapılırken, tüm tahrik ünitelerindeki fren durumunun sistematik olarak tespit edilmesine dayanıyor. Fren aşınması ve frenin çalışma durumu, takibe yönelik sensörler ile kontrol ediliyor. Çift sensör, frenin doğru çalıştığını ve balata aşınmasını güvenilir şekilde takip ediyor. Ölçüm sistemi, eddy akımı prensibi temelinde temassız olarak çalışırken, yüksek frekanslı değişken akım sensörlerinden geçiyor. Elektromanyetik alan baskı plakası içerisindeki sensör, AC direncini değiştiren eddy akımlarını indüklerken, değerlendirme ünitesi empedanstaki bu değişimi frenin çalışma boşluğu aralığıyla oranlı bir elektrik sinyaline (4-20 mA) dönüştürüyor. Bu kontroller ise gerilime bağlı sinyal ile sürücü  veya PLC kontrol ünitesiyle değerlendiriliyor. Sonuç olarak; fren balatasının aşınmasını zamanında tespit ederek güvenilir fren fonksiyonu takibi ve mikro switch’in durum sinyalini görme imkanı sunuyor. Sensör içerisinde bulunan, kendini temizleyebilen kontaklar gibi ek özellikler sayesinde fren balatasının aşınmasına karşı özel bakım aralığı planlanması yapılabiliyor. IP66'ya kadar farklı çevresel koşullarda kullanılabilirken DUE diyagnoz birimi sayesinde plansız fren bakımları engelleniyor, üretim tesislerinde fren sistemlerine bağlı istem dışı duruşlar en aza indirilebiliyor.