Plastik komponent sektörü temsilcilerinden Serdar Plastik, dijital dönüşüm sürecinde rehber olarak IAS’yi tercih etti ve bu doğrultuda iş süreçlerini canias4.0 teknolojileri ile yönetmeye karar verdi.

İŞ BİRLİĞİNİN İLK ADIMI ATILDI

Dünya çapında binin üzerinde müşteri, 30 binden fazla kullanıcı ve 50’den fazla iş ortağıyla 31 ülkede 16 dilde hizmet veren IAS (Industrial Application Software), sektörünün en büyük firmalarından biri olan, beyaz eşya, otomotiv ve termoteknik grubu başta olmak üzere, uzay ve havacılık sanayinin de içinde olduğu 13 ayrı sektörde, dünya çapında 65’den fazla ülkede, 200’den fazla müşterisine, yüksek teknoloji komponentlerin tasarım ve üretimini yapan Serdar Plastik ile anlaştı.

IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber ve Serdar Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Serdar Tütek’in de katılımı ile sözleşme toplantısı düzenlendi. Taraflar iş birliklerinin ilk adımını imzaladıkları sözleşme ile attılar.

"YARININ SANAYİSİ İÇİN DE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ"

Serdar Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Tütek, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, "Birlikteliğimizde şirketimizin önümüzdeki minimum 10 yılını organize ederek, dünya pazarındaki rakiplerimizle var olan rekabet gücümüzü daha ileri aşamalara getirmeyi hedefliyoruz. Firmamız, IAS ile birlikteliğinde bugünün değil, yarının sanayisini de daha verimli ve daha ekonomik hale getirmek için ortak çalışmalar yürütecektir. Yaratacağımız ortak sinerji ile başarılı çalışmalara imza atacağımıza ve Türk Sanayisinde birçok firmaya öncülük edeceğimize yürekten inanıyoruz. Şu an en yoğun şekilde üzerine çalıştığımız konu, sahadan topladığımız dataları daha anlamlı halde içeri almak ve daha iyi yorumlayarak, iş süreçlerimizi verimli hale getirebilmek. Burada IAS’nin çok güçlü yerleri olduğunu gördük. Bunları şirketimiz içerisinde uygulayacağız." dedi.

"DİJİTAL YOLCULUĞUNA DESTEK OLACAĞIZ"

IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber de konuya ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

"Gelecek için yaptıkları yatırımlarda bizim yazılımlarımızı ve IoT çözümlerimizi rehber olarak seçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Uzun bir beraberlik olacak ve burada bahsettiğimiz sadece data çözümü değil. Komple bir çözümden, Endüstri 4.0’dan bahsediyoruz. Plastik komponent sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Serdar Plastik A.Ş.’nin çok uzun yıllardır devam ettirdikleri dijitalleşme çalışmalarına IAS teknolojileriyle sunacağımız hizmet ve ürünlerimizle önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum. caniasERP’nin yanı sıra birbirleriyle entegre çalışan IoT, bulut, büyük veri gibi çözümler sunuyoruz. Yapay zeka üzerine çalışıyoruz. Kendi veri tabanımız IASDB ve kendi yazılım geliştirme platformumuz TROIA var. Müşterilerimize Endüstri 4.0 yolculuklarında tam entegre çalışan bütünsel çözümler sunuyoruz."