Ford Otosan’ın Gölcük Fabrikası’nda gerçekleştirdiği Hat 30 ve Yüksek Hızlı İşleme Tezgahı (Taurus Tezgahı) yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, otomotiv sektörünün sadece bugünkü değil, gelecekteki üretim taleplerini de karşılayabileceklerini ifade etti.

Türkiye’de bir ilk olarak geçtiğimiz yıl Dünya Ekonomik Forumu’nun dünyada kabul ettiği ilk 16 fabrikadan biri olarak “Global Lighthouse Network” ağına katıldıklarına dikkat çeken Yenigün, Endüstri 4.0’a entegre yeni robotik pres hattı ve Yüksek Hızlı İşleme Merkezi yatırımlarının önemine değindi.

Yenigün, her iki projenin de otomotiv sektörünün sadece bugünkü değil, gelecekteki üretim taleplerini de karşılayabilecek şekilde geliştirilip devreye alındığını ifade etti.

“SES ANALİZİ İLE PARÇA KONTROLÜ VE YÜKSEK HIZDA İŞLEME”

Yenigün sözlerine şöyle devam etti: “Ford Otosan olarak bizleri gelecek vizyonumuza taşıyacak adımları üretim alanında da atıyor ve son teknolojilerle donatılan Hat 30 ve Taurus Tezgah’ı Gölcük fabrikamıza kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Endüstri 4.0 uygulamasıyla uyumlu olarak çalışabilen ve Global Lighthouse Network’üne katılmamıza da vesile olan bu yeni pres makinasını her türlü araç parçası kalıbı üretiminde kullanabileceğiz. Ses analizi ile parçaların kalitesini kontrol edebilen, yüksek hızda kaba ve finish işleyebilen tezgahımızla üretim gücümüzü bir kez daha kanıtlayacak başarılara imza atacağımıza eminim.”