Fabrikalarının dijitalleşen hatlarında geleneksel yöntemlere göre önemli verimlilik artışı sağladıklarını kaydeden Yükseliş Asansör Dış Ticaret ve İş Geliştirme Uzmanı Korhan Köse, dijitalleşme çalışmalarını devam ettirerek asansör sektöründeki nitelikli işgücünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Köse, şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası pazarlarda taleplerin artmasıyla birlikte, üretim kapasitesini de gün geçtikçe artırmaya devam eden firmamız, üretim verimliliğini artırmak için dijital dönüşüme önem veriyor. Yükseliş Asansör olarak, üretim hatlarımızda dijitalleşme süreçlerimizi, kendi bünyemizde bulunan yazılım ekibimiz ile yürütüyoruz. Bu sayede ilgili üretim hattı için gereksinimleri ekibimizin ve çalışanlarımızın aktif katılımlarıyla belirleyip, uygulama yapabiliyoruz. Sürece aktif olarak katılan çalışanlarımız, katma değeri yüksek fayda sağlamanın verdiği motivasyonla nitelikli alanlarda kendilerini geliştiriyorlar." 

“NİTELİKLİ PERSONEL İLE KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ”

Dijitalleşmeye uyum sağlayan sektörde tecrübeli çalışanlarımız ile üretimdeki maliyetlerimizi minimuma indirdiğimiz gibi eğitim maliyetlerimizi de azaltıyoruz. Fabrikamızın dijitalleşen hatlarında geleneksel yöntemlere göre bariz verimlilik artışı olduğunu gözlemliyoruz. Büyük verilerin hızlı bir şekilde işlenmesi ve analizi ile uygunsuzluk değerleri azalıyor, verimli ve kaliteli bir üretim süreci gerçekleşiyor. Dijital ve otomasyon sistemlerinin kullanımı ile insansız çalışmanın aksine nitelikli personel ile katma değeri yüksek ürünler imal ediliyor. Üretim hattımızda başlattığımız dijital dönüşüm çalışmalarını ürettiğimiz akıllı ürünler ile devam ettirerek asansör montaj, bakım ve onarımda da verimliliği sağlayarak sektörde faaliyet gösteren işgücünün niteliğini artırmayı hedefliyoruz.