Halıcı Group CEO’su ve Toplum 5.0 Akademi Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı; her sektörün teknolojiyi, dijital dönüşümü odağına alarak çalışmalarını şekillendireceğini, insanların da zihinsel olarak çalışarak teknolojiyi ve dijital dönüşümü oluşturan bileşenleri geliştirmek için çalışacağını belirtti.

“DİJİTALLEŞME YATIRIMLARI ARTACAK”

İnsanın en güçlü silahının aklı olduğunu belirten Dr. Halıcı, “Sanayinin yeni evresinde, insanlara fiziksel olarak bir yerde çalışmak yerine akıllarını daha fazla kullanarak iş yapma görevi düşecek. Bu doğrultuda yapılması gereken birçok iş olacak. Günümüzde işverenler, teknolojik işlerde çok sayıda çalışan istihdam etme arayışında. Ancak buna karşın fiziksel çalışan arayışında olan çok daha az.” dedi.      
Sektör bağımsız olarak tüm sektörlerin teknolojiye yönelik, dijitalleşme konusunda yatırımlarını daha da artıracağını dile getiren Dr. Halıcı, “Örneğin eğitim sektörünü ele alalım. Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi ile biyoloji dersi çok daha iyi öğrenilebilir. Kalbin yapısını, hatta içini açıp yakından görerek ve detaylı olarak inceleyerek öğrenmek, ezbere dayalı öğrenmekten çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Mesela bugün müzeler, sergiler ya da fuarlar sanal ortama taşındı. Bunun bir sonraki aşaması; AR teknolojisi ile sanal olarak gezmek, keşfetmek, merak ettiğini yakınlaştırarak incelemekten oluşuyor.” ifadelerini kullandı.  

“TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRİRSEK, ÜRETİRSEK DAHA RAHAT YAŞARIZ”

Halıcı Group CEO’su Dr. Halıcı, teknolojinin insanlığın yararına olduğunu vurgulayarak insanların teknolojiye sahip çıkması halinde daha verimli ve keyifli bir hayat yaşayabileceklerini işaret etti.

Teknolojinin olumsuz yönlerinin tamamen insanların nasıl kullandığıyla ilintili olduğunu aktaran Dr. Halıcı; teknolojiden uzak durulmaması aksine geliştiren, üreten tarafta olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

https://toplum50.org/

https://www.halici.com/

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM