ANKARA (AA) - Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesince sektörün firmalarını diğer sektörlerin temsilcileriyle buluşturmak ve iş birliğini yoğunlaştırmak maksadıyla"Siber Kafe" organizasyonu gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığın (SSB) tarafından kouyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu sene  6. kez düzenlenen "Savunma Sanayiinde Siber Güvenlik" konulu etkinlik, SSB'nin Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda yapıldı.

Organizasyona Etkinliğe, SSB Başkanı İsmail Demir'in dışında Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Güvenlik Kurulu, Kümelenme üyesi ve savunma sanayisinin ileri gelen firmalarının temsilcilerinden meydana gelen yaklaşık 200 kişi katıldı.

Açılış konuşmasında Demir, siber güvenlikte yerli ürün kullanımının önemini vurgulayarak, Kümelenmenin sektör ekosistemine sağladığı katkıyı dile getirdi.

SSB Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Mustafa Özçelik de Kümelenmenin bir sene süresince yürüttüğü faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Etkinlik kapsamında, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker'in moderatörlüğünde, "Savunma Sanayiinde Siber Güvenlik Vizyon Paylaşımı" konulu panel de gerçekleştirildi.

Savunma sanayisine yönelik siber tehditlere ilişkin de değerlendirmelerin gerçekleştirildiği organizasyonda, SSB Uçak Daire Başkanlığınca "Hava Platformlarında Siber Güvenlik Yaklaşımı", bir sektör firmasınca da "Yeni Nesil Silahlara Siber Saldırılar" konulu sunumlar yapıldı.