Gaziantep'te, sanayi bölgesinde çalışanlara ücretsiz olarak dağıtılmak üzere maske üretecek "GESOB-UNDP Maske Üretim Atölyesi" açıldı. 

20 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ, 25 BİN ADET ÜRETİLECEK

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde, 4 bin 500 işletmenin bulunduğu KÜSGET Örnek Sanayi Sitesi'ndeki yaklaşık 40 bin çalışanın Kovid-19'dan korunması amacıyla çalışma başlattı.

Bu çereçevede KÜSGET'teki GESOB Mesleki Eğitim Merkezi'nde açılan, Türk ve Suriyeli 20 kişinin istihdam edildiği atölyede, günde 25 bin tıbbi maske üretimine başlandı.

İşletmelere ücretsiz dağıtılacak tıbbi maskelerle, sanayi esnafına salgınla mücadelede destek sağlanması planlanıyor.

"ŞU ANA KADAR 15 MİLYON DAĞITTIK"

Atölyenin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürüttükleri çalışmayla pandeminin başlangıcından bu yana 15 milyon maske dağıttıklarını ifade etti.

Güvenli okul başta olmak üzere ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirten Gül, "Maskeler piyasada bulunabiliyor ama kurumların da ücretsiz vermeleri her türlü takdire şayan." diye konuştu.

"İLK ETAPTA HER ÜYEYE 15 ADET VERECEĞİZ"

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, UNDP'nin desteğiyle kurdukları atölyede maske üreterek esnafı ve vatandaşları korumayı amaçladıklarını dile getirdi.

Küsbeoğlu, "Atölyede ürettiğimiz ürünlerin dağıtımına başlıyoruz. İlk etapta her üyeye 15 adet dağıtacağız. İşletmesinde ve ailesinde maskesiz kimse kalmayacak şekilde dağıtıyoruz ve ücretsiz olarak devam edecek." şeklinde konuştu.

UNDP Türkiye Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov da UNDP ve ortaklarının bölgelerde yürüttüğü projelerin önemine dikkati çekti. (AA)