İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, Türk şirketlerinin Sanayi 4.0 kapsamında üretim gücünü pekiştirmek amacıyla dijital fabrikalara geçiş sürecine e-F@ctory konsepti ile çözüm imkanı sunuyor.

Mitsubishi Electric tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Sanayi 4.0 evresinde devamlı olarak değişen ve kişiselleşen ihtiyaçları en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantlarını kurmak sanayinin en önemli gündem maddesi halini aldı.

Özetle "sanayinin dijitalleşmesi" olarak nitelenen bu aşamada, Türkiye'nin de üretim gücünü pekiştirmesi amacıyla dijital fabrikalara geçiş önem kazanıyor. Bu yeni endüstri evresine e-F@ctory konsepti ile cevap veren Mitsubishi Electric, Türkiye'de yerının dijital fabrikalarını bugünden kurmaya olanak sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, markanın dijital fabrika konsepti e-F@ctory sayesinde fabrikaları, Sanayi 4.0'ın tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde kurmanın ve kurulumdan önce sanal fabrika oluşturarak üretimi test etmenin mümkün olduğunu söyledi.

e-F@ctory konsepti içinde bulunan Cube Enterprise Çözüm Platformu'nun üretimde dijital dönüşümün ilk aşaması olduğuna dikkat çeken Bizel, bu platformun, üretim bölümü ve IT sistemi arasında gerekli bilgi işlemeyi sağladığını dile getridi.

Cube Enterprise Çözüm Platformu içerisinde yer alan endüstriyel bilgisayar MELIPC sayesinde ise fabrikadaki verilerin dışarı çıkarılmadan üretim hattı içerisinde gerçek zamanlı olarak analiz edildiğini ve bu sayede siber güvenlik tehlikelerinin de çok yüksek oranda engellenebildiğine dikkat çeken Bizel, Sanayi 4.0 çağında üreticilerin global pazarlarda rekabet edebilmesi için çok daha süratli ve esnek fabrikaların gerekli hale geldiğini hatırlatarak bu aşamada sanayinin en önemli gündem maddesinin "üretim" olduğunun altını çizdi.