"Kağıtsız Operasyon" projesini hayata geçiren Havaş, operasyon süreçlerini tabletler üzerinden mobil olarak daha hızlı veri akışıyla yönetmek amacıyla dijitalleşiyor.

Firmadan yapılan açıklamada, proje dahilinde harekat memurları; uçuş bilgileri, temel performans göstergeleri (KPI), SITA mesajları, SLA bazlı hava yolu hizmetleri ve merkezi yük kontrolü (CLC) gibi iş süreçlerini mobil olarak tabletlerinden yönetebilecek.

VERİ AKIŞI HIZLANACAK, OPERASYONEL VERİMLİLİK ARTACAK

Sadeleştirilmiş ve kullanıcı dostu ara yüzü bulunan firmaya özgün mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirilecek süreç yönetiminde, veri akışı ve takibi eş zamanlı olarak sağlanabilecek.

Projeyle, saha ekipleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin yanı sıra veri akışının hız kazanması ve operasyonel verimliliğin artırılması hedefleniyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Havaş Genel Müdürü Mete Erna, global seviyede havacılık sektöründeki dijital dönüşüm sürecini ve yeni teknolojileri yakından izlediklerini kaydetti.

"KAPSAMINI GENİŞLETMEYİ PLANLIYORUZ"

Erna, geleneksel iş yapma modellerinin yerini alan mobil çağa ayak uydurduklarını, mobil sistemleri faaliyetlerine aktararak sürdürülebilir gelişime yoğunlaştıklarını söyledi.

Bu kapsamda hayata geçirdikleri kağıtsız operasyona geçiş projelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Erna, "Söz konusu uygulama ile harekat memurları apronda artık tabletlerinden daha hızlı bilgi akışıyla ve teknolojik bir altyapıda yer hizmetleri operasyonunu gerçekleştirecekler. Önümüzdeki dönemde tablet kullanımını tüm ekiplerimize yaygınlaştırmayı ve mobil uygulamayla gerçekleştirilen süreçlerin kapsamını genişletmeyi planlıyoruz." dedi.

Erna ayrıca, yenilikçi yaklaşımlarla hizmetlerinde çıtayı daha yükseğe taşımak amacıyla proje ve yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi. (AA)