Yeşim Tekstil, BT güvenliği ve altyapı dönüşümünü Cisco ve çözüm ortağı Bizcom iş birliğiyle, daha güvenilir ve stabil bir ağa sahip olmasının yanı sıra güvenlik ve altyapı standartlarını sağladı, sorun giderme süresini saatlerden dakikalara indirdi.

5 GÜNLÜK EĞİTİM SUNULDU

Dünyada iplikten son ürüne kadar tüm işlemleri tek çatı altında gerçekleştirebilen birkaç entegre tesisten biri konumunda bulunan şirket, BT ortamını ve iş süreçlerini kontrol etmek amacıyla harekete geçti. 

Cisco gelişmiş hizmetler sistem mühendisi, 5 gün süreyle şirketin Bursa'daki tesisinde, şirketin ağ ekibi ve Bizcom ekibine sistemi uygulama konusunda destek vererek eğitimler gerçekleştirdi. Güvenlik ihtiyacının artması, yapay zeka ve tahmine dayalı analizlerin daha da önemli hale gelmesine paralel Bizcom, Cisco çözümlerini önerdi. 

PANDEMİNİN OLUMSUZ YANSIMALARINI AZALTTI

Daha iyi görünürlük için benzersiz olarak NetFlow protokolünü destekleyen ağ ortamında DNA Premier lisanslı anahtarlara ve Aironet 1852 erişim noktalarına sahip Cisco Catalyst 9K serisi 24 ve 48 port PoE ve Cisco 5520 Kablosuz Denetleyici seçildi.

Ağa daha derinlemesine davranış temelli tehdit görünürlüğü sağlamak adına çözümler Stealthwatch ile birleştirildi ve Cisco DNA Center ile ağ derin paket inceleme verileri işlendi.

Cisco, Cisco Kimlik Hizmeti Altyapısı (ISE) ile tam otomatik uçtan uca bir çözüm sağladı. Cisco DNA Center Güvence Modeli ile sorun giderme süreleri saatlerden dakikalara indi.

Şirket, Cisco’nun video konferans uygulaması Webex sayesinde, Koronavirüs sürecinin iş sürekliliği üzerindeki negatif yansımalarını minimuma indirmeyi başardı.

"ÇÖZÜM VE İNOVASYONLARIMIZLA DESTEKLİYORUZ"

Söz konusu iş birliğine ilişkin Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, şirketlerin rekabet gücünü korumak ve tüketicilere güncel ürün ve hizmetleri ulaştırmak, dijital dönüşüm sürecini benimsemelerinin ve teknolojik altyapıya yatırım gerçekleştirmelerinin, zorunluluk haline geldiğinin altını çizerek, firma olarak inovasyon ve çözümleriyle, dönüşüm yolculuğunda desteklemeye ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamaya kararlı olduklarını ifade etti.

Yeşim Tekstil Sistem Güvenliği ve Teknik Destek Müdürü Emel Ümit Özdemir ise, güvenliğin yanı sıra iş birliği sayesinde ilk kez deneyimledikleri pandeminin zor sürecinde iş sürekliliklerini korumayı sağladıklarını dile getirdi.

BT YÜKÜNÜ ARTIRIYOR

Faaliyetlerine 1983 yılında Bursa'da başlayan, 325 bin metrekareden oluşan tesisinde, 4 binden fazla personeliyle hazır giyim ve ev tekstili alanında hizmetler sunan Yeşim-Almaxtex Tekstil, dünyaca ünlü markalar için üretim gerçekleştiriyor.

Söz konusu durum, BT departmanlarının üzerindeki yükün artması anlamına geliyor. Fazla süreci bünyesinde bulunduran tekstil sektöründe ağ trafiğini kontrol etmek, yönetmek ve ağ trafiğinin güvenliğini sağlamak öncelikli hale geliyor.