Rockwell Automation ve Cisco, günümüzün hızla gelişen endüstriyel siber güvenlik tehditleriyle mücadele etmek için IT ve OT ekiplerini bir araya getiriyor.

KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLERE KARŞI ORTAK HAREKET EDİYORLAR

İki firma arasında uzun süredir süregelen iş ortaklığı, şirketin Cisco’nun Cyber Vision çözümünü mevcut LifecycleIQ Services portföyündeki siber güvenlik tehdit tespiti tekliflerine katmasıyla müşterilerine değer sağlamanın yeni yollarını hayata geçiriyor.

Bilgi teknolojisi (IT) ve operasyonel teknoloji (OT) alanlarının giderek daha da yakınlaştığını birçok firmadan önce farkına varan iki firma, dijital dönüşüm için gerekli olan söz konusu yakınlaşma konusunda hareket geçti.

Birbiriyle etkileşimde olmayan ağlar, siber güvenlik tehditleri, beceri yetersizlikleri, yüksek hacimli üretim verilerinin ve çözümlerinin varlığı gibi birçok zorluğu beraberinde getiren yakınlaşmaya karşı güçbirliği oluşturan şirketler, Connected Enterprise oluşturma yolunda ilerlerken karşılaştıkları güçlükleri ortadan kaldırmak adına ortaklaşa geliştirilen mimariler, hizmetler ve ürünler sunmak üzere birlikte çalıştı.

SÜREKLİLİĞİ, ESNEKLİĞİ VE GÜVENLİĞİ GARANTİ EDİYOR

IT sistemleri, bulut altyapılar ve endüstriyel ağlar arasında giderek derinleşen bu entegrasyon, dijitalleşmenin önünde engel haline gelen güvenlik sorunları oluşturuyor.

Güvenli altyapılar oluşturmak ve güvenlik politikalarının hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla endüstriyel kontrol sistemlerinde tam görünürlük sunan Cyber Vision ise bu özellikleriyle endüstriyel operasyonlarda sürekliliği, esnekliği ve güvenliği garanti ediyor.

Cyber Vision çözümünün LifecycleIQ Services tehdit tespiti tekliflerine alınmasıyla beraber; Cisco çözümlerine sahip, ağları sıfırdan kurulacak veya markanın ağ altyapılarını güncelleyecek olan müşteriler için bir anahtar tabanlı mimari kullanıma sunuldu. 

"EKOSİSTEMLERİMİZDEKİ ENTEGRASYONU GENİŞLETİYORUZ"

Söz konusu stratejik ortaklık hakkında konuşan Rockwell Automation Portföy ve İşletme Yönetimi - Müşteri Destek ve Bakım (CSM) Direktörü Angela Rapko, "Ortaklığımız, IT ağları oluşturma ve güvenliğini sağlama konusunda dünya lideri olan Cisco’nun deneyimini, firmamızın endüstriyel otomasyon ve OT alanındaki küresel liderliğiyle buluşturuyoruz." dedi.

Markanın Cyber Vision çözümünün siber güvenlik tehdit tespiti hizmetleri portföylerine eklenmesinin önemini işaret eden Rapko, böylece iki firmanın ekosistemleri arasındaki entegrasyonu bilhassa siber güvenlik alanında genişleteceğini ve müşterilerine fayda sağlayacağını dile getirdi.

"GÜVENCE ALTINA ALMALARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Cisco IoT Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Vikas Butaney ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cisco Cyber Vision çözümünün Rockwell Automation'ın tehdit tespiti portföyüne eklenmesi, müşterilerimizin endüstriyel operasyonlarındaki siber güvenliği sağlamlaştırmalarına yardımcı olmaya yönelik ortak taahhüdümüzün bir örneğidir. Cyber Vision sayesinde siber güvenliği endüstriyel ağların ayrılmaz bir parçası haline getirerek, müşterilerimizin ticari açıdan kritik önemi olan operasyonlarını geniş kapsamlı bir şekilde güvence altına almalarını kolaylaştırıyoruz. IT ve OT ekiplerinin bu kritik riskleri yönetmek, endüstriyel güvenlik zorluklarının altından kalkması için ihtiyaç duydukları ortak vizyonu,  iş birliğine dayalı iş akışını hayata geçirme konusunda en kapsamlı ürün ve hizmet portföyünü sunmaktan gurur duyuyoruz.”