Rockwell Automation ve önde gelen buluta özel akıllı imalat platformu Plex Systems, 2,22 milyar dolar karşılığında satın almak için el sıkıştıklarını duyurdu.

GERÇEK ZAMANLI VERİLERİ EYLEMSEL BİLGİYE ÇEVİRECEK

Plex, gelişmiş üretim yürütme sistemleri, kalite ve tedarik zinciri yönetimi özellikleri dahil olmak üzere belirli bir ölçekte tek kurulumlu, çok kiracılı hizmet olarak yazılım imalat platformunu sunuyor.

Her gün 8 milyardan fazla etkileşimi yöneten ve 700’den fazla müşterisi bulunan şirketin yazılım özellikleri ile, Rockwell'in küresel pazar erişimi, tamamlayıcı sektör uzmanlığı ve gerçek zamanlı verileri eyleme dönüştürülebilir bilgiye çevirme yeteneği ile farklılaşması sağlanacak.

"MÜŞTERİ DEĞERİ KATACAK, AKIŞLARIMIZI GÜÇLENDİRECEK"

Söz konusu satın almaya ilişkin görüşlerini paylaşan Rockwell Automation’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, şu ifadeleri kullandı: 

“Bu satın alma, müşterilerimiz operasyonlarında dayanıklılık, çeviklik ve sürdürülebilirliği iyileştirmek için bulut çözümlerini giderek daha fazla benimsedikçe, onlar için değer elde etme süresini kısaltarak The Connected Enterprise’ı hayata geçirme stratejimizi hızlandıracak. Plex’in modern bulut teknolojisini Rockwell Automation’ın var olan yazılım portföyü ve etki alanı uzmanlığıyla birleştirmek müşteri değeri katacak ve kazanmak için daha fazla yol oluşturacak. Ayrıca bu satın alma, yazılım geliri büyümemizi hızlandırarak yıllık kalıcı gelir akışlarımızı da güçlendirecek.”

Verimliliği ve uygunluğu artırırken üretimi ve dayanıklılığı iyileştirmeye duyulan acil ihtiyaç, üreticiler için büyüyen bir ikilem. Şirketler giderek artan biçimde, üretim sistemlerini uygulaması ve sürdürmesi kolay modern, bulut tabanlı üretim yürütme sistemleriyle yükseltmek istiyor. Plex’in platformu ise müşterilere operasyonlarını ve bağlantılı tedarik zincirlerini bağlamak, otomatikleştirmek, izlemek ve analiz etmek için yardımcı oluyor.

"GÜÇLÜ BİR ÇÖZÜM PORTFÖYÜNE SAHİP OLACAK"

Konuyla ilgili olarak Rockwell Automation’ın Yazılım ve Kontrolden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian Shepherd ise, “Firmamız üretimi ve endüstriyel operasyonu dönüştürmek için veri ve teknolojinin gücüne inanıyor. Fiix satın alımımızla sağlanan gelişmiş varlık yönetimi ve yönetim özellikleriyle birlikte Rockwell Automation, Plex satın alımının tamamlanmasının ardından müşterilerimizin üretim sistemleri için güçlü bir buluta özel çözümler portföyüne sahip olacak." şeklinde konuştu.

"TÜM PAYDAŞLARIMIZ İÇİN İSABETLİ BİR KARAR VERDİK"

Plex CEO’su Bill Berutti de firmalarının her zaman bir şirketten daha fazlası olduğunu vurgulayarak, “Akıllı imalata geçişte lider ve dünya genelindeki 700’ü aşkın imalat şirketi için güvenilir bir ortak olduk. Güçlerimizi Rockwell Automation ile birleştirmek, erişimimiz ve etkimizi genişletmek ve imalatı buluta taşıma misyonumuzu hızlandırmak için hamle yaptığımızdan müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız için harika oldu." dedi.

İŞ BİRLİĞİYLE İKİ FİRMADA NELER DEĞİŞECEK?

Plex, Rockwell’in üretim otomasyonu ve yönetim sistemlerinin tasarımı, çalıştırılması ve bakımı için önde gelen donanım ve yazılım ürünleri ve hizmetleri sunan Yazılım ve Kontrol operasyon segmentinin parçası olarak bildirilecek.

Rockwell Automation, satın almanın parçası olarak 500’den fazla kişiye daha istihdam sağlayacak. Satın alma, nakitle birlikte kısa ve uzun dönem borç ile finanse edilecek. Teamüle göre kapanış koşulları ve yasal incelemenin tamamlanmasına tabi olarak satın alma sürecinin, Rockwell Automation’ın dördüncü çeyrek mali döneminde tamamlanması bekleniyor.