Rockwell Automation ve PTC, sektörün öncü uygulamalarından PTC destekli FactoryTalk InnovationSuite için yeni iyileştirmelerini duyurdu.

İyileştirmelerin amacı, çok hızlı büyüyen ve çok hızlı değişen endüstriyel dönüşüm pazarının ihtiyaçlarını karşılamak. 

Lansmanı 2018’de gerçekleşen PTC destekli FactoryTalk InnovationSuite ürünü halihazırda müşteriler genelinde hızla yaygın kullanıma geçmiş, operasyonel verimi artırmak, kaliteyi yükseltmek ve plansız arıza sürelerini azaltmak alanlarında kaydadeğer iyileştirmeler sağlamıştı. 

OT/IT entegrasyonunu artıran son iyileştirmeler, müşterilerin üretim katı aygıtları, kontrol platformları, zaman serili veri temelli Historian’lar ve Üretim Yönetim Sistemleri (MES) gibi kritik kaynaklardan gelen gerçek zamanlı operasyonel verileri uygun bir bağlama yerleştirebilmelerini sağlıyor.

Bağlam içinde kullanılabilir hale getirilmiş verileri ve temeldeki veri modellerini otomatik şekilde PTC ThingWorx® platformu gibi Endüstriyel IoT/Analitik platformlarına entegre eden müşteriler OT/IT bütünleşikliğini yalınlaştırabiliyor, otomatize edebiliyor ve hızlandırabiliyor. 

Bu yaklaşım ayrıca OT veri modellerini koruyor, zenginleştiriyor ve IT sistemlerine yayıyor.

Bu veri modelleri ve temelinde yatan bilgiler daha zengin analitik içgörüler oluşturmak ve kurum genelinde kestirimci sonuçlar geliştirmek için kullanılabiliyor. 

"YÜZDE 80 ORANINDA AZALTIYOR"

Rockwell Automation Ürün Yönetiminden Sorumlu Direktör Arvind Rao, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Bu entegrasyon yetkinlikleri veri temizleme, toplama ve bağlamlama işlerini yüzde 80’e varan oranda azaltıyor. Bu da dijital dönüşüm uygulamalarının kullanılmasını hızlandırıyor. Bu yeni yetkinlikler müşterilerin daha hızlı değer yaratmasını ve ROI değerini artırmasını sağlayacak” diye konuştu. Rao, sözlerini şöyle sürdürdü: “PTC ile ortak inovasyon yolculuğumuzda bir kilometre taşını daha koymuş olmaktan; Endüstriyel IoT, analitik, MES ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kapsayan modüler ve entegre yetkinlikler konusunda lider olarak tanınmaktan, büyük memnuniyet duyuyoruz.”

"DİJİTAL UYGULAMALAR İÇİN TEKNOLOJİ SAĞLAMAKTAN MUTLUYUZ"

PTC Connected Operations (Bağlı Operasyonlar) Birimi Başkan Yardımcı ve Genel Müdürü Howard Heppelmann ise, “PTC destekli FactoryTalk InnovationSuite’in daha derin entegrasyon yetkinliklerinden çok memnunuz. Ancak daha da önemlisi müşterilerimizin iki haneli etki yaratabilmesini sağlayan yüksek değerli dijital uygulamaları için teknolojileri sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimizin Connected Enterprise yolculuğunu hızlandırmak ve sadeleştirmek için Rockwell Automation’la stratejik ilişkimizi sürdürmekten büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.