Ürünlerini, Endüstri 4.0’ın anahtar teknolojileri olarak isimlendirilen IO-Link, multiprotokol Ethernet, OPC-UA ve RFID gibi uluslararası haberleşme standartlarına uygun hazırladıklarını kaydeden Uğur Büyük, çözümleri ile ilgili olarak, "HF & UHF RFID arayüz modülleri, akıllı sensörler, endüstriyel bulut çözümleri, P2L operatör yönlendirme sistemleri, akıllı I/O sistemleri ve kestirimci bakım çözümlerini, şeffaf entegrasyon argümanına hassasiyet göstererek geliştiriyoruz" dedi. 

2018 yılı iş gündeminizi öğrenebilir miyiz?  

Oldukça belirsizlikler içeren bir 2018 yılının sonlarına yaklaşıyoruz. Mevcut komponent satışı yanında proje satış kanallarımıza odaklandığımız, yoğun bir seminer programıyla geçirdiğimiz ve eğitim konusunda bir çok yatırımda bulunduğumuz 2018 yılını tüm bu olumsuzluklara ve döviz kurundaki olağan dışı hareketlere rağmen toplam satışlarımız anlamında çok başarılı bir sonuç ile kapatmak üzereyiz. 

Türkiye'de sunmuş olduğunuz yüksek katma değerli çözümler nelerdir? 

Otomasyon piramidinin algılama, bağlantı, haberleşme ve kontrol olmak üzere ilk 4 katında da ürün ve çözümler geliştiren Turck, özellikle 4 özel konu başlığında projelendirmesinden yerinde kurulum ve uygulamasına kadar yüksek katma değerli anahtar teslim çözümler de sunmaktadır. Bu konu başlıkları RFID tanımlama sistemleri, P2L operatör yönlendirme sistemleri, saha haberleşmesi çözümleri ve görüntü işleme çözümleridir. 

Sektöre kattığınız ayrıcalıklar ve ilkleri paylaşır mısınız okuyucularımız için? 

Geliştirdiği teknolojilerde bir çok pazarda hep ilk üç içerisinde yer alan Turck elde ettiği karının önemli bir yüzdesini Ar-Ge’ye ayırmaktadır. Bu şekilde endüstriyel otomasyon pazarında Uprox teknolojisi, temassız endüktif enkoder, HF ve UHF teknolojisindeki RFID sistemleri, endüktif prensipte çalışan lineer pozisyon cetvelleri, proses otomasyonunun yüksek güvenlikli uzak I/O sistemi Excom ve temassız güç, veri ve IO-Link iletimi için endüktif kaplin gibi bir çok ilkin ve yeniliğin sağlayıcısıdır.

Endüstri 4.0 kavramı, nesnelerin birbiriyle anlık ve sürekli haberleşmesini de beraberinde getiriyor. Ürünleriniz Endüstri 4.0 dünyasına bu yönüyle neler vaat ediyor? Ne tür protokollere uyumlu? 

Sanayide dijital dönüşüm konusunda doğası gereği pazara uzunca bir süredir katkı vermekte olan Turck, özellikle düşük adetlerde dahi verimli üretim, daha yüksek tesis müsaitliği ve son kullanıcı seviyesine kadar daha iyi kalite güvencesi sağlanması için veri ve haberleşme çözümleri ile üreticilere faydalar sağlamaktadır. Bu faydalara ulaşım için gerekli olanlar yatay entegrasyon, dikey entegrasyon ve internet & bilgi teknolojilerinin endüstriyel süreçler ile birleştirilebilmesidir. RFID teknolojisi hem şirket sınırları ötesinde entegrasyona, hem tesis içerisindeki esnek üretim ve izlenebilirliğe, hem de üretim verilerinin ERP veya MES gibi bilgi teknolojileri ile direkt arayüzlenebilmesine olanak tanır. 

Bu kapsamda HF & UHF RFID arayüz modülleri, akıllı sensörler, endüstriyel bulut çözümleri, P2L operatör yönlendirme sistemleri, akıllı I/O sistemleri ve kestirimci bakım çözümleri üreten Turck, tüm bu ürün ve çözümlerini şeffaf entegrasyon argümanına hassasiyet göstererek geliştirmektedir. Bu anlamda ürünlerini, Endüstri 4.0’ın anahtar teknolojileri olarak isimlendirdiği IO-Link, multiprotokol Ethernet, OPC-UA ve RFID gibi uluslararası haberleşme standartlarına uygun hazırlamaktadır. Ayrıca bu standartların belirlenmesinde de ilgili derneklerin yönetim kurullarında ürün müdürleri seviyesinde aktif rol alarak fayda sağlamaktadır.