Kurusıkı silah, havalı tüfek, av tüfekleri ve spor silahları alanında yurt içi ve dışı pazarda faaliyet gösteren savunma sanayi üreticilerinden Retay Arms, IAS (Industrial Application Software) ile anlaşarak tercihini canias4.0 teknolojilerinden yana kullandı.

HEDEFİNDE ABD VE RUSYA PAZARLARI VAR

Konya'da gerçekleştirilen toplantıda IAS ile el sıkışan firma, bilhassa ABD ve Rusya pazarlarında ilerlemeyi hedefliyor.

Büyüme ivmesini artırırken hedeflerine ulaşmada yardımcı olarak canias4.0 teknolojilerini tercih eden firma, satış, satın alma, envanter, üretim ve servis gibi tüm süreçlerini canias4.0'ın kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP ile yönetecek.

Firma, ilerleyen süreçte ABD ve Rusya tesisleri ile canias4.0'ın sunduğu IoT çözümlerini de süreçlerine dahil ederek çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

"YERLİ FİRMA OLMASI TERCİHİMİZDE ETKİLİ OLDU"

IAS ve Retay Arms yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen Konya'daki toplantıda iki firma yetkilileri sunum yaptı, proje ile ilgili görüşlerini aktardı, toplantı kapsamında projenin geleceği ve yol haritalarını konuştu.

İş birliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Retay Arms Ticari Genel Müdür Yardımcısı Selim Güray, 2021 yılına kadar yalın üretim ve dijital dönüşüm konularında herhangi bir girişimleri olmadığını, ancak kapasite artırımı, kontrol, izlenebilirlik ve satış sonrası hizmetler konusunda takiplerdeki eksiklikleri fark ederek harekete geçtiklerini belirtti.

Mevcut yazılımların yetersiz olması nedeniyle 360 derece çözümler sunabilecek bir yazılım arayışına girdiklerini kaydeden Güray, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun için bir danışman ekibi kurduk ve çalışmalara başladık. Bu süreçte yerli-yabancı birçok firma ile görüştük. IAS ile tanıştığımızda her şeyden önce iki firmanın misyon ve vizyonlarının son derece uyuştuğunu gördük. Yazılım çözümü ne olursa olsun, bu tarz anlaşmaların çok uzun bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Bu noktada güvenebileceğimiz bir firma bulabilmek bizim için önemliydi. IAS'den öncelikle bu güveni aldık. Bunun yanında savunma sanayinde faaliyet gösteren bir firma olarak IAS'nin yerli bir firma olması seçim yapmamızda etkiliydi."

"ÇALIŞANLARIMIZIN EĞİTİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

ERP seçimi yaparken iki önemli kriterleri olduğunu ifade eden Güray, "Birincisi, firmamızın iş yapış şekillerine kolay adapte edebileceğimiz, bize hareket özgürlüğü sunabilen esnek bir yapıya sahip olması gerekiyordu. Firmamızın dilini anlayabilecek ve bize özel olarak şekillendirilebilecek bir yazılım istedik. caniasERP, IAS müşterilerine açık kaynak kodu ile sunulan kendi yazılım geliştirme ortamı TROIA ile büyük bir avantaj sunuyor. İkincisi ise eğitim idi. Genç bir ekibimiz var, öğrenmeye açık ve dinamik. Onlarla yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz ve tam donanımlı olarak bu yola çıkmalarını istiyorduk." ifadelerini kullandı.

Çalışanlarını eğitimler konusunda desteklemeyi oldukça önemsediklerinin altını çizen Güray, IAS'nin bünyesindeki eğitim kurumu IAS Business Academy (IBA)'nin taleplerini karşıladığını söyledi.

Projenin hazırlık aşamasından başlayarak gereken bütün eğitimlerin IBA ekibi tarafından sunulacağını aktaran Güray, firmanın sahip olduğu yazılım çözümleriyle ilgili geniş doküman kütüphanesinin de kendileri açısından büyük faydası olacağına dikkat çekti.

"KARŞILIKLI ÖZVERİYLE ÇALIŞMAK BAŞARI İÇİN GEREKLİ"

Şirketleriyle ilgili bilgiler veren ve teknolojilerini anlatan IAS Kıdemli Satış Yöneticisi Fatih Yazıcı ise, ERP projelerinde başarılı olmanın en önemli faktörün karşılıklı özveriyle çalışmayı başarabilmek olduğunu ifade etti.

Her iki firmanın uyum içerisinde çalışacaklarına inançlarının tam olduğunu kaydeden Yazıcı, "Retay Arms ekiplerinin ihtiyacımız olan düzenli veri akışını en doğru şekilde gerçekleştireceklerini biliyoruz. Biz de her daim doğan ihtiyaçlara en akılcı ve pratik çözümleri üretmek için burada olacağız." diyerek sözlerini tamamladı. (AA)