Doruk’un Türkiye orijinli uluslararası üretim yönetim sistemi ProManage, üretim verilerini toplama modülü ProData ile sanayicilerin üretim süreçlerini prediktif yani kestirimci hale getiriyor.

MALİYETLERİ DÜŞÜRÜYOR, KALİTEYİ ARTIRIYOR

Üretimde kalitenin en iyi olduğu ortam koşullarının ve makina değerlerinin tespitiyle en üst seviyedeki verime imkan veren ProManage ProData, üretim maliyetlerini düşürüp kalite değerlerini artırıyor.

ProData, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden işletmelerin çok daha kazançlı olduğu günümüzde sağladığı rekabet avantajıyla da dikkati çekiyor. 

Üretim hatlarında ürün, emir, operatör, ham madde, yarı mamul, zaman, proses koşulları ve ortama ilişkin verileri toplayan ve bu verileri değerlendiren modül ile sanayiciler kolaylıkla işletmelerinin geleceğini öngörebiliyor.

Fabrikalarda üretime ilişkin tüm operasyonların dijital araçlarla yönetimini sağlayan modül, kestirimci kalite, bakım ve planlama için gereken altyapıyı sağlıyor.

ÜRETİMDEN BİRÇOK KRİTİK SORU YANIT BULUYOR

İşletmelerin sıcaklık, basınç, nem, devir hızı, tork press basıncı gibi bir takım üretim proses değerlerini, parametrelerini ve set değerlerini sensörler aracılığıyla makinalardan toplayan modül, söz konusu değerleri veri tabanına kaydediyor.

Böylece, “Hangi ürün hangi makineden geçerken ne kadar enerji sarf etti, ne hızda döndü, basınç ve sıcaklık ne kadar oldu, kalite oranı ne oldu?” gibi pek çok kritik soruya yanıt veriliyor. 

YAPAY ZEKA VE MAKİNA ÖĞRENMESİ UYGULAMA VERİLERİNİ SAĞLIYOR

Modül ayrıca, yapay zeka ve makina öğrenmesi uygulamalarını hayata geçiren verileri de sağlıyor.

Bu sayede hangi istasyonun ne hızda çalışırsa kalite oranının yüksek ya da düşük olduğu, mevsim koşullarının kalite, üretim ve arıza sonuçlarına nasıl etki ettiği gibi bilgilere ulaşmaya olanak tanıyor.