Beyaz eşya ve otomobil sektörüne sundukları çözümler hakkında bilgi veren Proente Kurucu Ortağı Deniz Akbaş: “Otomasyon, üretim takip sistemleri, kestirimci kalite, kestirimci bakım ve tedarik zincirinde yapay zeka çözümleri sunduklarını açıklayan ilk 500’de yer alan büyük firmalarla ve KOBİ’lerle çalışıyoruz. Çözümlerimizi ölçeklenebilir bir şekilde sunuyoruz. Küçükten başlayarak sonrasında büyütebilir olmasını sunuyor olmamız firmalara avantaj sağlıyor.

Otomotiv ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren birçok önemli firmaya bu çözümlerimizin hepsini sunduk. Bu sektörde oldukça tecrübeliyiz. Beyaz eşya ve otomotiv sektöründe üretim takip sistemleri ve kestirimci kalite ile yüzde 50’ye varan iyileştirmeler yaptık.” Dedi.

Endüstri 4.0’a geçiş yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilmeyen yetkililere öneride bulunan Akbaş, “Öncelikle veri alt yapısı oluşturma ve veri takibi sonrasında da bu verilerle yapılabilecek yapay zeka projelerini sırasıyla devreye almalarını öneriyoruz” dedi. 
Dünya çapında bir firma olmayı hedeflediklerini açıklayan Akbaş, Forbes dergisinde en değerli 50 girişimden biri seçilmiş olmalarının bunun göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.