Dünyanın ilk endüstri mühendisliği hackaton’u olarak gerçekleştirilecek olan Producthon ile ilgili açıklamalarda bulunan Octopod Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, bu proje ile üniversite sanayi iş birliği faaliyetlerinin farklı bir boyuta taşınacağını belirterek, Endüstri Mühendisliğim Platformu ile birlikte projeyi, direkt piyasada kullanılabilecek, inovatif ve katma değerli sonuçlar elde edecek biçimde kurguladıklarını vurguladı.

Projenin yalnızca eğitim ve bilgi verme odaklı olmadığını, katılan öğrencilerin bir yandan müşterilerin gerçek ihtiyaçları için çözüm üreteceklerini, diğer yandan gelir elde etme fırsatları bulacaklarını söyledi. Balo ayrıca, öğrencilerin proje bitiminde geliştirdikleri ürünleri Octopod ürün satış platformu Octopodyum’a konulması için onaya sunulup, iş dünyasının beğenisine de açabileceklerini kaydetti. 

İLK ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ HACKATON’U

Producthon üç adımda gerçekleştirilecek. Birincisi, online eğitim, ikinci adım, eğitimde öğrenilenlerle kod yazmadan ürün geliştirerek yarışmaya katılım ve iş dünyasına özel ürün üretim olacak. Endüstri Mühendisliğim Platformu ve Octopod iş birliğinde yapılacak etkinlik için 1 Şubat 2019'a kadar kayıt yapılabilecek. Şenol Balo, geleceğin mühendislerinin böylece, kodlama bilgisi gerekmeden ürün geliştirmeyi öğrenip yeni bir uzmanlık elde edeceklerini, sertifika ve ödüller de kazanacaklarını hatırlattı.