Makinalarda emniyet sağlayan şalter ve sensörlerle makinaları daha az karmaşık hale getirmeyi öncelikli hedefleri arasına alan Telemecanique Sensors, emniyet algılama çözümlerini, Preventa seri adıyla yine Telemecanique Sensors markasıyla sunuyor. Markanın bu ürün gamında, emniyet nihayet şalterleri, kilitlemeli ve kilitlemesiz emniyet nihayet şalterleri, döner kol ve milli emniyet şalterleri, ipli ya da halatlı acil duruş emniyet nihayet şalterleri, kodlu manyetik şalterler ve ışık perdeleri yer alıyor. Makinalarda ve tehlikeli endüstriyel alanlarda kullanılacak ürünü uygulama üzerinden değerlendirmek için ilk olarak tehlike teşkil eden durumunun ortadan kaldırılması ya da daha basitçe makinanın durdurulması için operatör tarafından acil müdahalesi gerekiyor. İkinci uygulama türü ise koruyucu kapakların ve operatörün girişinin kontrolü için kapı kontrol uygulamaları oluşturuyor. Burada yer alan ürünler uygulama özeline göre değişiklik gösteriyor. Bir diğeri ise tehlikeli açık alanlarda operatörün kendisinin ya da parmak-el gibi bir uzvunun tehlikeli bölgeye ulaşma riskinin olduğu yerlerde izinsiz erişimde makinayı durdurma uygulaması şeklinde öne çıkıyor.

ELEKTROMANYETİK (SOLENOİD) KİLİTLEMELİ EMNİYET NİHAYET ŞALTERİ

Metal ve plastik olarak, döndürülebilir kafa yapısı, 3 güvenlik ve 3 selenoid kontağı olacak şekilde, tamamı pozitif açma özelliğinde 6 kontağa kadar çıkış, zorlama kuvveti yükseltilmiş, titreşimin etkisini azaltmak için elektriksel bağlantıda sıkıştırmalı klemens yapısı, farklı kablo giriş alternatifleri, buton ve anahtarlı buton opsiyonları, 24V-120V-230V AC solenoid gerilimleri, durum izleme için ürün üzerinde LED gösterge başlıca özellikleri arsında yer alıyor. 

İPLİ YA DA HALATLI ACİL DURDURMA EMNİYET ŞALTERİ

200 m’ye kadar kadar halat uzunluğuyla dış ortamlar için tasarlanmış ürünlerle birlikte özellikle iç ortamlarda makina üzerinde kullanım için daha kompakt bir ürün ihtiyacını karşılamak adına daha kısa mesafe halat uzunluğuna sahip ürünler bulunuyor. Dört farklı konumda kullanılabilir kafa, gerginlik ve reset konum göstergesi, IP67 koruma, kompakt yapısı ürünün başlıca özellikleri arasında yer alıyor. 

IŞIK PERDELERİ

Parmak, el ve vücut korumak için, Kategori 2 (SIL2) ve 4 (SIL3) seviyesinde koruma sağlayan, kısa mesafe ve uzun mesafe seçenekleri, harici cihaz izleme ve otomatik başlatma özelliklerine sahip. Harici cihaz izleme ve otomatik/manuel start/restart özellikleriyle birlikte optimize edilmiş seri, izleme cihazı olmadan tek başına kullanım avantajı sağlayarak hem maliyeti düşürüyor hem de emniyet fonksiyonunu basitleştiriyor.

TEMASSIZ RFID EMNİYET SENSÖRÜ

Tasarımı sayesinde yetkisiz erişimi ortadan kaldırırken, tek ürün ile istenen emniyet fonksiyonlarının çoğunu sağlıyor. Transmitter ve etiket RFID ile eşleştirilmiş olduğu için kullanıma hazır olan ürün, üst düzey emniyet seviyesinde kodlandığından bypass ve yetkisiz erişimlerin önüne geçiliyor. Kontaktöre direk bağlantı yoluyla tek başına bağlanabildiği gibi emniyet izleme cihazına bağlanabilen modelleriyle her noktaya ayrı bağlantı sağlanabiliyor.