Endüstri 4.0 Zirvesi’nin son günü “Otomotiv beyaz eşya sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları” panelinde konuşmacı olarak katılan PILZ’den Baran Demirkan, iş güvenliğine yönelik çözümleri ve Endüstri 4.0'ın önemi hakkında konuştu:

,Makine emniyeti tarafından öncelikle riski tespit ediyoruz. Kimsenin farkında olmadığı tarafa bakıyor risk analizi ediyoruz. Ardından dizayn dikkat edip, önerdiğimiz dizayn çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Makine emniyeti tarafında üniversite de iş güvenliği konusunda çalışmalar olmadığını görüyoruz. Kamu kuruluşlarına iş güvenliği konusunda eğitimler veriyoruz. Bu konuda danışmanlık hizmetlerimiz ve bazı programlarımız var. İşin biraz daha mikro cerrahi tarafındayız. Bugüne kadar bu alanda birçok önemli projede yer aldık. Örneğin kablo döşeyen bir geminin risk analizini yaptık.” dedi. Demirkan, güvenlik konusunda  eğitimli personeli istihdam etmek ve bu konuda bütçe ayırmak gerektiğinin altını çzidi.

altını çizen Demirkan, “Endüstri 4.0 direnç gösterirseniz kaybolursunuz; çünkü sistem sizi zorluyor. 2000 model telefonu bugün kullanmaya devam edemezsiniz… Endüstri 4.0 bütçe ayrılmak zorunda!” dedi.