Pilz, fabrika düzeyinde yönetme ve izleme süreçlerini kontrol eden ve gerçek zamanlı olarak robot, makina monitörleri ve ișçilerden tüm üretim bilgilerini alan üretim yönetim sistemi POS App çözümünü piyasaya sundu. POS App, ERP iş emrilerini alarak sahadaki ekipmanları önceden oluşturulmuş akışa göre yerleştiriyor, ardından ekipmanlarda kullanılan tüm kalıp, fikstür vb. temel üretim bileşenlerinin doğruluğunu ve kullanım performanslarını hesaplıyor. Bu hesapları belirlenmiş formüller üzerinden yapan program, yapay zeka içermiyor ve kullanıcı girişi ve takibi gerektiriyor.

ÜRETİMDEKİ TÜM BİLEŞENLER TANIMLANABİLİYOR

POS App programına, üretim iş emirlerinin anlık durumun tespiti için; müşteri, depo, operatör, ekipman, ürün, kalıp, aparat, operasyon, tedarikçi, malzeme, tezgah, takım ve yetki gibi sahada kullanılan tüm bileşenler tanımlanabiliyor. Bu yazılım, Heliks suit üzerinden diğer programlar ile yatay haberleşerek veri kaynağı haline geliyor.

POS App NEDEN TERCİH EDİLMELİ?

POS App, işletmelerde verimliliği arttırırken, ürünlerin üretim sürecini kısaltıyor. Zamanında, uygun maliyetli ve kaliteli teslimat garanti eden ürün, hurda miktarını azaltırken, hammadde tüketimini optimize de ediyor. Ayrıca, envanter kullanım optimizasyonunu da sağlıyor.