Yaşam bilimlerinde, özellikle taşınabilir oksijen sistemi cihazları gibi mobil uygulamalar için çok daha küçük medikal cihazlar yönünde bir eğilim var. Festo’nun yeni toplu akış kontrolörü VEMD çok daha hafif, küçük ve enerji açısından çok daha verimli çözümlerin tasarlanmasına olanak sağlıyor. Bu da, bu tür cihazlara bağlı hastaların yaşam kalitelerini arttırıyor. 

Ancak, oransal akış kontrol valfleri biyoreaktörlerde ve fermentörlerde kullanım için de ideal. Proses gazları için belirli bir akış hızı sağlıyorlar veya nitrojen dioksit veya karbon dioksitten oluşan koruyucu bir atmosfer oluşturuyorlar. 

PİEZO TEKNOLOJİSİ: KOMPAKT, SESSİZ, ENERJİ AÇISINDAN VERİMLİ

Pizeo teknolojisine sahip toplu akış kontrolörü çok çeşitli avantajlar sunuyor ve yaşam bilimleri ile mobil uygulamalar için çok uygun olmalarını sağlıyor. Sunduğu avantajlar arasında sessiz çalışma, ısı oluşumu eksikliği, kompakt ve hafif tasarım, uzun kullanım ömrü ve çok düşük enerji sarfiyatı bulunuyor. Özellikle sadece bir Watt’lık benzersiz, düşük güç sarfiyatı tamamen yeni uygulama seçenekleri sunuyor. buna ilave olarak, manyetik değil ve başka bir medikal ekipman ile etkileşime girmiyor.    

KONTROL ETMESİ KOLAY, HASSAS DİNAMİKLER

Valf çıkışında gaz akışı çok kolay bir şekilde ayarlanabilir ve lineer modda 0 ile 10 V arasında bir ayar noktası girilerek kontrol edilebilir. Termal sensörlü entegre bir kontrol devresi VEMD’i hassas ve dinamik hale getiriyor. Bir ayar noktası değişikliğine, rakip bir üründen 35 kat daha hızlı cevap veriyor ve işletmeye hemen hazır hale geliyor. 

TÜM UYGULAMALAR İÇİN GÜVENLİ VE GÜVENİLİR

Festo’nun Medikal Teknoloji / Laboratuvar Otomasyonu bölümünden son teknoloji piezo teknolojisi çok çeşitli uygulamaların ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uyarlanabiliyor. Oransal kontrol teknolojisinde yoğun araştırma ve geliştirme esnasında kazanılan uzmanlık güvenli ve güvenilir performansı garantiliyor.