Petrol Ofisi, güvenlik ve performans konusunda ödün vermeden yüzde 100 iş devamlılığı sağlamayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında başlattığı sanallaştırma projesiyle kurumsal hizmetlerin devamlılığı sağlandı, güvenilirliğini arttırıldı ve karasal - LTE hatları değiştirildi.  Fortinet’in sunduğu siber güvenlik yeteneklerinin eklenmesiyle birlikte operasyonel yönetim için harcanan kaynak daha da verimli kullanılmaya başlandı. 

“VERİ KAYBI RİSKİNİ MİNİMİZE EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Petrol Ofisi CIO’su Handan Karakuş, “Fortinet, güvenli SD-WAN yapısına geçtikten sonra, kullandığımız kritik uygulamalarımızı en verimli ve stabil bağlantılarda veri kaybı riskini asgari düzeye düşürebiliyoruz. Ayrıca tüm ağımızdaki verilerimi en uç noktadan merkezimize hem güvenli hem de yedekli bir şekilde taşıyabiliyoruz” dedi. 

“AĞ YAPILARI TEK EKRANDAN KONTROL EDİLİYOR”

Konuyla ilgili olarak Fortinet Bölge Direktörü Arzu Akkaya da bir açıklama gerçekleştirdi. Akkaya, “Petrol Ofisi ile birlikte oldukça önemli bir proje gerçekleştirdik.  Petrol Ofisi ile birlikte dijital dönüşüm yolculuğunda birlikte ilerlemekten dolayı memnunuz. Birbirleriyle tamamen entegre ürün ve hizmet ekosistemimiz sayesinde artık Petrol Ofisi’nin BT ekibi, tüm güvenlik ve ağ yapılarını tek bir ekrandan takip edebiliyor.” dedi.