Hitachi Vantara'nın piyasaya sunduğu veri entegrasyon ve analitik platformu Pentaho 8.2’nin yeni sürümü, Hitachi Vantara portföyündeki yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri kusursuz biçimde entegre için kullanılıyor ve nesne depolama platformu Hitachi Content Platform ile entegrasyona hazır biçimde geliyor. 

Yeni sürüm, yapılandırılmamış verilere erişim sağlıyor ve endüstrideki temel kullanım senaryolarından yararlanma imkanı veriyor. Pentaho 8.2, hibrit bulut ortamlarını yönetmek adına müşterilere yeni yollar ve analitik için daha geniş destek sağlıyor.

SEKTÖREL KULLANIM ALANLARI HANGİLERİ? 

Pentaho’nun sunduğu yeni HCP entegrasyonu yoluyla kullanıcılar yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri içeren veri akışları oluşturuyor. Verilerden oluşan kaynakların, veri analistleri ve veri bilimcilerin şirkete daha çok değer katacak daha iyi analizler yapmasını sağlayacak olan Pentaho 8.2 yeni sektörel kullanım senaryolarını şöyle gündeme getiriyor:

•    Bankacılıkta; ticari işlem verileri ile e-posta iletişimi arasında ilişki kurularak uyum gereksinimlerini karşılanabiliyor.   
•    Sağlıkta; tıbbi araştırmalar yapanlar, hasta verileri ve tedavi geçmişini, yapılandırılmamış MRI taramalarıyla bir araya getirerek yeni ilaçlar keşfedebilirler.
•    Perakendede; mağaza içi video görüntüleri, satış noktası verileriyle birleştirilerek ziyaretçierin alışveriş tercihleri ve her mağazanın trafik akışının analiz edilmesi mümkün olur. 
•    Kamu güvenliğinde; emniyet teşkilatları, video görüntüleri ile suç raporlarını birleştirip kanıtlara daha çabuk erişebilir ve daha iyi karar alabilmeleri sağlanabilir.