Şirketlerin esnek çalışma modeline yöneldiği bu dönemde performansı düşürmeden iş sürekliliğini sağlamak en büyük öncelik olarak ortaya çıkıyor. İnsan kaynakları bölümlerinin bu konuda etkin rol üstlenmesi işleyişin sorunsuz sağlanmasındaki önemli faktörlerden biri.

Bu dönemde iş süreçlerinin sorunsuz devam etmesi, çalışan motivasyonun sağlanması ve karar süreçlerinin aksamaması için dikkat edilmesi gereken konular var.

LİDERLERE İHTİYAÇ VAR

Belirsizlik dönemlerinde kararlı ve güçlü liderler, çalışanların motivasyonunu ve organizasyonun gücünü artırır. Bu dönemde başarılı olan ve yükselişe geçecek şirketler belli bir amaca odaklanmış liderlerin önderliğinde olacaktır.

İNSAN KAYNAĞININ YETKİNLİĞİ

İçinde bulunduğu duruma ve değişikliklere hızla adapte olabilen çalışanlar şirketin performansını önemli ölçüde artırıyor. İş yapış biçimlerinin değişmesine ve yeni teknolojilere hızla alışabilmek iş akış süreçleri için büyük önem taşıyor.

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRME

Şirket performansını önemli ölçüde yükselten çalışanların ödüllendirilmesi oldukça önemli. Performansı artıracak hedeflemeler ve proje bazlı sistemlerle çalışanlar üzerinde pozitif bir etki kurulabilir.

HEM KOLAY VE HEM DE ZAMAN KAYBINI ORTADAN KALDIRAN ÇÖZÜMLER

Zamanın değerli olduğu iş dünyasında, zaman kaybını ortadan kaldırarak ofise gitmeden uzaktan İK ile ilgili form doldurma, imza alma gibi birçok sürecin pratik olarak gerçekleştirilmesine ve işlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyan uygulamalar yöneticilerin ve çalışanların memnuniyetini üst seviyeye taşıyor.

HRSP Orchestra İş ve İK Yönetimi Mobil Uygulaması geleceğin İK dünyasının inşasında önemli bir rol oynuyor. 

Çalışanlar uygulamaya akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden ulaşarak hızlı bir şekilde kullanabiliyor, IK ve iş süreçleriyle ilgili ihtiyaçlarını kolayca karşılayabiliyor.

Bordro, puantaj, performans yönetimi, vardiya planlaması, personel yönetimi ve şirket gereksinimlerine göre özelleştirilebilen farklı modülleri ile tüm iş süreçleri mobil uygulama üzerinden yönetilebiliyor.

Böylece hem İK departmanları hem yöneticiler hem de çalışanların işi kolaylaşıyor.