Oyak Renault'u dijitalleştirecek projeyle "Akıllı Fabrika"da örnek olacak yeni bir model oluşturulması planlanıyor 

Oyak Renault, iş yapış şeklinde dijitalleşmek ve iş gücünü ileri teknolojilerle bütünleştirebilmek için Boğaziçi Üniversitesi ile bir ilki gerçekleştiriyor.

BÜ’DE OYAK RENAULT FABRİKASI İZDÜŞÜMÜ

Oyak Renault, iş birliği kapsamında "Dijital Dönüşüm" projesi ile rekabet avantajını sürdürürken, akıllı teknoloji uygulamasında model oluşturmayı hedefliyor.
Projenin ikinci etabında, Oyak Renault Fabrikası'nın izdüşümü Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne kurulacak.

DİJİTALLEŞMENİN YOL HARİTASI...
BÜ kampüsündeki izdüşüm/ Model Fabrika’da, sistemin swot analizi, iş yapış şekli, sanal ortamda çıkarılacak, dijitalleşme için verilerin alınmasının yol haritası üretilecek.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, bugünlerde sanayi devrimine tanıklık edildiğine işaret ederek, başta Renault Grubu, tüm otomotiv endüstrisinin dijitalleşme sürecinde olduğunu söyledi. Aoun, şöyle konuştu: "Dijitalleşmeyle, iş yapış şeklinin başından sonraki tüm süreçleri göz önüne alan, çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Geleceğin fabrikası olma yolunda giderken, Boğaziçi Üniversitesi ile yürüttüğümüz 'Dijital Dönüşüm' projesi ile Türkiye'de üniversite-sanayi iş birliğine örnek olacağız."

B.Ü: HEDEF GLOBAL MARKA

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da, işbirliği ile Türkiye’den global markalar çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.