OVIS, Taksim Meydanı’na 2019’da yapacağı Akıllı Mobilya Sisteminde, sensörlerle, yolda yürüyenlerin, yüz tanıma sistemiyle, demografik yapısını çıkarmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de, kiosk ve ekran üretimini yerli tasarım ekibiyle üreten Ovis Bilişim Teknolojileri, Türkiye’de ürettiği kioskları, elektronik ekipmanlarıyla, müşterisine sunuyor.
Kiosklar, otobüs durak ekranları, iş akış giriş üniteleri ve bordromatik çözümleri üretiyor. İran, Özbekistan ve Katar’a toplam 450 bin dolar ihracat yapan Ovis Bilişim Teknolojileri, endüstriyel bilgisayar ve pc tedarikçisi, Tayvanlı üç firmanın da distribütörlüğünü yapıyor.

Ovis Bilişim Teknolojileri Proje Yöneticisi Murat Dağoğlu, 2019’da, baştan sona yerli akıllı durak üreteceklerini ifade etti. Biletmatik, bas-konuş ünitesi, engelli şarj ünitesi, yolcu bilgilendirme ekranı ve belediyelere kompakt çözümler sunacaklarını anlattı.


Dağoğlu, yine 2019’da, akıllı şehir mobilyalarına odaklanacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Akıllı şehir mobilyalarının ilkini İstanbul’da Taksim meydanına yapacağız. Belediyenin, tiyatro, kültürel etkinlikler bilgisi ile mobilyalarda, ses desibeli, hava kirliliği ve sensör aracılığı ile bölgede dolaşanların demografik yapısını, yüz tanıma sistemi ile gerçekleştireceğiz.”