Akıllı telefon markalarından OPPO, 5G teknolojilerini geliştirmek için harekete geçti ve bu konuda temel ürün teknolojilerini daha da geliştirmek amacıyla Hindistan'da bir inovasyon laboratuvarı kurdu.

Haydarabad'da bulunan Ar-Ge merkezinde kurulan laboratuvarın, ülkenin teknolojik varlığı hızla artarken 5G'nin ticarileştirilmesinin daha fazla desteklenmesi konusunda firma açısından oldukça iddialı bir adım olarak ifade edildi.

"SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNE YÖN VERMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan OPPO Araştırma Enstitüsü Başkanı Levin Liu, söz konusu teknolojinin firmaların teknolojik gelişimi açısından her zaman temel bir yön olduğunu belirtti.

Liu, yerli yeteneklere değer verdikleri en önemli pazarlar arasında bulunan Hindistan'da laboratuvarın kurulmasıyla birlikte, 5G ekosistemi içindeki temel teknolojilerde daha fazla atılım yapmayı ve ortaklarıyla sektör dönüşümüne yön vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Söz konusu gelişme, markanın kısa süre önce duyurduğu 3 + N + X stratejisiyle birebir örtüşürken, N harfinin, firmanın 5G, yapay zeka ve bağlanabilirlik dahil olmak üzere öncülük ettiği temel yetenekleri temsil ettiği kaydedildi. Laboratuvar, bu alanlarda teknolojik evrimin ilerlemesine de katkı sunacak.

İNOVASYONA ÖNEMLİ KATKILARI OLDU

Söz konusu teknolojinin devamlı takipçisi konumunda olan firma, bu kapsamda standartların oluşturulması adına ürün ve uygulama geliştirerek inovasyona önemli katkılarda bulunuyor.

Firma, 2015'te tüm dünyada birleşik 3GPP standardının ısrarla talep edilmesine katkıda bulunan tek üretici firma olarak yer alırken, 2020 Eylül ayı itibarıyla, 3GPP'ye 5G standardıyla ilgili 3 binden fazla teklif sundu ve bini aşkın 5G standart patent ailesinin sahibi olduğunu ETSI'ye bildirdi.

EN FAZLA PATENT GELİŞTİREN 10 ŞİRKETTEN BİRİ

Japon araştırma kurumu NGB Corporation'a göre firma, açıklanan 5G patent ailesi sayısı açısından küresel olarak ilk on şirket arasında bulunuyor.

Teknolojinin küresel pazarlarda ticarileştirilmesini hızlandırmak amacıyla Ericsson ve Qualcomm gibi endüstri lideri ortaklarla iş birlikleri de bulunan firma, 2020'de İsviçre'de ticari bağımsız bir 5G ağı üzerinden ses ve veri gönderimlerini başarıyla tamamladı.

Hindistan'dan ilk WhatsApp aramasını 5G ile gerçekleştirmesinin yanında bu teknolojiyle ilgili hizmet sunmak adına dünya çapında 50'nin üzerinde kuruluşla iş ortaklığına imza attı.

Öte yandan firmanın gene Hindistan'da kamera, güç-pil ve performans alanları için ayrılmış üç laboratuvar daha kuracağı bildirildi. Söz konusu laboratuvarlar, dünya çapında kullanılmak üzere en yeni ve gelişmiş teknolojileri geliştirmeye yoğunlaşacak.