Kurulduğu günden bu yana her zaman yönünü geleceğe çevirerek projeksiyon yapan Beijer Electronics, ürünlerini, o günden 10 sene sonrasındaki teknoloji beklentileri öngörerek tasarlıyor. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nin katılımcılarından olan Beijer Electronics Türkiye’nin Ülke Müdürü Tuğrul Yılmaz, bugün Endüstri 4.0 temelinde konuşulan uzaktan erişim teknolojisini uzun yıllar öncesinden ürünlerine adapte ettiklerini kaydederek, “2000 yılında ürettiğimiz panellerde uzaktan erişim özelliğini, panellerimizin standart özelliği olarak sunmaktaydık. 2014 yılından başlayarak, bize yöneltilen taleplerde uzaktan erişim işlevi sıklıkla sorulmaya başlandı. Bu örneği özellikle veriyoruz ki, bugünün Endüstri 4.0 konseptinin otomasyon sektöründeki ilk temeli olması açısından önemli bir örnektir” dedi. 

Tuğrul Yılmaz, Beijer Electronics’in vizyonu ile ilgili olarak ise “Kritik iş uygulamalarındaki süreçleri optimize etmek için, insanları ve teknolojileri birbirine bağlayan çok uluslu, sektörler arası bir yenilikçi markayız. Endüstriyel Nesnelerin İnterneti için kullanıcı dostu yazılım, donanım ve hizmet içerecek şekilde, müşterilerimizin hedeflerini en gelişmiş çözümlerle karşılama konusunda onlara imkan sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

ODAK NOKTALARI

Tuğrul Yılmaz, Zirve’de konu ya da sektöre bağlı olmaksızın HMI’lar arası haberleşme, makina – hatların veya sistemlerin üretim/kullanım bilgilerinin, şirketin ilgili birimlerine transferi ile üretim bilgilerinin Endüstri 4.0 gereksinimi olarak analiz edilmek üzere server veya SCADA’ya ve en sonunda da buluta aktarılmasına odaklanacaklarını kaydetti.  

ZİRVEDE NELER TANITACAK? 

Başarılı oldukları sektörleri; makina imalatı, gıda endüstrisi, denizcilik, savunma, altyapı, su/atık su sistemleri, ulaşım, madencilik ve ağır koşullar altında çalışmakta olan tüm endüstriler şeklinde özetleyen Yılmaz, “Fabrikalarda üretim optimizasyonunu sağlamak verimliliği artırmak amacıyla data toplama, datayı analiz etmek ve buluta aktarımı sağlayacak kullanıcı dostu yazılımı ile operatör panellerimizi ve IOT cihazlarımızı tanıtacağız” dedi.