Wonderware Türkiye Kurucu Ortağı Ümit Şayf, dijital dönüşüm konusunda işletmelere manuel ve birbirinden bağımsız ilerleyen tüm IT/OT operasyonel süreçlerini uçtan uca tam entegre bir şekilde etkin ve verimli bir şekilde yönetmesini sağlayan çözümler sunduklarını açıkladı. Birbirinden bağımsız şekilde farklı iş ihtiyaçları ve teknolojik talepleri olan IT/ OT/ Kalite/ Bakım. Vb. disiplinlerin iş ihtiyaçlarını karşılayarak tam entegre merkezi yapı altında standartlara uygun izlenebilir ve yönetilebilir sisteme sahip olmalarını sağladıklarını söyleyen Şayf, “Wonderware Türkiye yapılanması olarak IT/OT yazılım alanında müşteri ihtiyaçları ve memnuniyeti odaklı iş çözümleri sunan, globalde kendi kanıtlayarak IT/OT standartları konusunda pazara yön veren, sürekli inovasyonu benimseyen ve kendi alanında fark yaratan bir yazılım çözüm sağlayıcısıyız” dedi. Ümit Şayf, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirve ve Sergisi'nde yoğunlaşacakları konuları ve sunacakları teknolojileri paylaştı. 

“VERİMLİLİK ARTIRICI ÇÖZÜMLERİ AKTARACAĞIZ”

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde müşterilerin işletme içerisinde operasyonel süreçlerini daha verimli hale getirerek verimliklerini arttırmayı sağlayacak Wonderware çözümlerini şöyle özetlemek mümkün: 
Üretim Yönetim Sistemi (MES); Üretime yönelik olarak işletmelerin verimliliklerini arttırmak için operasyon/performans/kalite süreçlerini tam entegre bir şekilde ve gerçek zamanlı olarak yönetilmesini sağlayan çözümdür.    
System Industrial Software (IT/OT) Platform; İşletme içerisindeki  tüm operasyonel otomasyon sistemleri bir merkez altında toplamınızı sağlayan, içerisinde endüstriyel historian arşivleme ve analiz, gerçek zamanlı izleme, web dashboard raporlama, yönetim konsolu, saha haberleşme için gereken araçları bulunduran OT ve IT yazılım platformudur. 
Endüstriyel Bilgi Yönetimi; Otomasyona yönelik olarak tüm sistemde bulunan proses ve ürün parametre bilgilerini endüstriyel historian veri tabanında toplayarak arşivleme, analiz etme, kontrol altına almanızı ve farklı platformlarda (mobil, web, bulut..) raporlamanızı sağlamaktadır. Ayrıca üretim sürecindeki farklı operasyonlardaki verileri ilişkilendirme imkanı sağlamaktadır.
SCADA; Otomasyona yönelik olarak tüm sistem proses bilgilerini toplama, görselleştirme, kontrol etme, verileri saklama fonksiyonlarını barındıran, içerisinde özel proses kütüphaneleri bulunan ürünüdür.