Omron’da Hiroyuki Usui’nin emekliye ayrılmasının ardından Seigo Kinugawa, EMEA bölgesindeki endüstriyel otomasyon şirketinin CEO’su olarak atandı.

Kinugawa, satış mühendisi olarak girdiği firmada 30 yıl boyunca satış, hizmet ve planlama gibi departmanlarda önemli görevler üstlendi. 

Son olarak Japonya’daki Genel Merkez’de konumlanan endüstriyel otomasyon şirketinde Stratejik Planlama Bölümü Kıdemli Genel Müdürü olarak görev alan Kinugawa, Asya’nın yanı sıra ABD ve Avrupa’da 10 yıldan uzun süredir bir iş deneyimine sahip bulunuyor.

“TECHMAN İLE İŞ BİRLİĞİNİ BAŞLATTI”

Firmanın bilhassa robotik sistemlerdeki başarısındaki katkılarından sonra Kinugawa’nın yeni görevinden ötürü duydukları memnuniyeti ifade eden Omron EMEA İnsan Kaynakları Yöneticisi Harold Kapp, ayrıca Robot İş Kolu Projesinin Kıdemli Genel Müdürü iken kolaboratif robotlar konusunda Techman ile kurulan iş ortaklığını da başlattığını söyledi.

Kinugawa ise, Avrupa’daki hızlı değişim ve inovasyon döneminde söz konusu görevi üstlenecek olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirterek, firmalarının topluma yarar sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘innovative-Automation!’ konseptiyle birlikte üretime yenilik kattıklarını kaydetti.

Kinugawa, firmanın EMEA bölgesindeki endüstriyel otomasyon şirketinin CEO’su olmasının yanı sıra Omron Corporation’daki İdari Üst Düzey Yöneticilik görevine de devam edecek.