Doruk, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Dijital Dönüşüm ve Akıllı Sistemler Konferansı ve Sergisi’nde akıllı üretim yönetim sistemlerine vurgu yaptı. 

Doruk Ar-Ge Direktörü Mustafa Can Öztürk, panelist olarak yer aldığı, dijital dönüşümün konu alındığı etkinlik kapsamında sanayide dijital dönüşüm ve akıllı üretim yönetim sistemleri ile elde edilen yüksek katma değere işaret etti. 

Doruk Ar-Ge Teşvik Uzmanı Hilal Özdemir ise etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Akıllı Üretim” oturumunda gerçekleştirdiği sunumuyla artırılmış gerçeklik teknolojisini detaylandırdı ve teknolojinin üretim yönetim sistemlerinde kullanımını örneklerle anlattı.

“FABRİKALARA ÇAĞ ATLATACAK”

“Dijital Dönüşüm Teknolojileri” konulu panelde dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Öztürk, teknolojik gelişmelerin etkisi ve sanayide dijital dönüşüm süreçleriyle birlikte yapay zeka, makina öğrenimi ve artırılmış gerçeklik gibi kavramların gündeme daha çok geldiği bilgisini verdi.

Özellikle seri üretim yapan şirketler için daha fazla hız, daha kaliteli üretim ile daha fazla verim alabilmenin yollarının açıldığını kaydeden Öztürk, sanayicilerin bir makinaya bakarak aylar hatta yıllar sonrasına ilişkin verileri gözlemleme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Öztürk, dijital dönüşüm yolculuğunda öğrenen ve kendini geliştiren yapay zeka destekli üretim yönetim sistemlerinin fabrikalara çağ atlatmaya hazırlandığını söyledi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM MENTORLUĞU YAPIYORUZ”

Günümüz dünyasının akıllı üretim yönetim sistemlerini kullanarak dijital dönüşüme entegre olan işletmeler için fırsat sunduğunu kaydeden Öztürk, gelişmelerin gerisinde kalanlar için ise giderek daha zorlaşan rekabet koşullarına uyum sağlamayı imkansızlaştırdığını belirtti.

Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de yıkıcı teknolojilerin üretim yönetim sistemlerine sağladığı avantajları değerlendirebilen işletmelerin global pazarlarda sektörlerine liderlik edebilecekleri bir düzene doğru ilerliyoruz. Biz de bu bağlamda firma olarak, sanayicilere dijital dönüşüm mentorluğu yapıyoruz. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile dünya genelinde 300’ün üzerinde fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiriyoruz.”