Sanayinin dijital dönüşümü, yalnızca bugünün ihtiyaçlarını karşılıyor olmaktan öte gelecekte ortaya çıkabilecek riskleri öngören ve bu doğrultuda stratejiler ile teknolojiler geliştirebilen şirketlerin fark yaratacağı bir süreç olarak öne çıkmakta. Bu yolculukta başarıya ulaşmak için ise doğru teknoloji seçimleri, uzun vadeli stratejik planlamalar ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlama becerisi gerekiyor. CLPA (CC-Link Partner Association) Türkiye Müdürü Önder Şenol’a göre ise Türkiye’deki dijitalleşme sürecinin daha da hız kazanabilmesi için şirketlerin karşılaşmış oldukları mevcut zorlukları doğru şekilde analiz etmeleri ve çözüm odaklı adımlar atmaları gerekiyor. Ancak bu sayede sanayinin dijitalleşme süreci yaygınlaşabilir ve ülkenin rekabet gücü artabilir.

GELECEĞİN GEREKSİNİMLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Dijital dönüşüm yolculuğu beraberinde uzun soluklu ve stratejik bir süreci de getiriyor. Veri güvenliği, bağlantı standartları ve endüstriyel haberleşme için gerekli olan ağ altyapısı gibi konular da bu dönüşümün gelecekteki başarı düzeyini doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunuyor. CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, dijital dönüşümün sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmaması gerektiğini belirterek şöyle anlatıyor:

“Enerji verimliliğiyle işletmelerin faturası, ülkemizin cari açığı azaltılabilir” “Enerji verimliliğiyle işletmelerin faturası, ülkemizin cari açığı azaltılabilir”

“Sanayide dijital dönüşüm; riskleri yönetebilen, fırsatları önceden görebilen ve yatırımlarını uzun vadeli bakış açısıyla planlayabilen şirketlerin fark yaratacağı bir süreç. Bu nedenle şirketlerin sadece mevcut kapasitelerini değil, gelecekteki gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak adım atmaları gerekiyor. Özellikle endüstriyel haberleşme teknolojisine yönelik yapılacak yatırımlar bu sürecin sürdürülebilirliğini doğrudan etkiliyor. Tam da bu noktada devreye giren CLPA'nın en yeni teknolojisi CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (Time-Sensitive Networking-TSN) teknolojisinden faydalanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıkıyor. Geleneksel endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı haberleşme imkânı sunan CC-Link IE TSN, sanayi şirketlerine gerçek zamanlı veri akışı ve şeffaf süreç yönetimi konusunda önemli avantajlar sağlıyor.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜM GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK STRATEJİK BİR YOLCULUK

Dijital dönüşüm sürecini başarıya ulaştırmak için şirketlerin öncelikle neden dönüşmeleri gerektiğini doğru şekilde tanımlamaları ve bu dönüşümü nasıl gerçekleştireceklerine dair yol haritalarını stratejik temellere oturtmaları gerektiğini dile getiren Önder Şenol, “Bu noktada öncelikle mevcut durumun analiz edilerek risklerin ve fırsatların doğru tespit edilmesi büyük önem taşıyor. Ancak bu sayede yatırım kararları sağlıklı bir şekilde alınabilir ve dönüşüm süreci gerçek anlamda sürdürülebilir hale gelir. Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğunda karşılaşabilecekleri engeller zaman içinde değişiklik gösterebilir. Bu nedenle geleceğe bugünden hazırlanmak, uzun vadeli başarı için kritik bir gereklilik olarak öne çıkıyor. Türkiye’de dijitalleşmenin hız kazanması için şirketlerin karşılaştığı engellerin tespit edilip ortadan kaldırılması büyük önem taşıyor. Önü açılan yatırım süreçleri ile sanayide dijitalleşmenin hızla yaygınlaşmasını sağlayarak ülkemizin rekabet gücünü artırabiliriz. Biz de CLPA olarak bu dönüşüm sürecinde şirketlerin ihtiyaç duyduğu endüstriyel haberleşme altyapısını sağlamaya yönelik teknolojilerimizle sanayide dijitalleşmenin hız kazanmasına katkıda bulunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.