İSTANBUL (AA)- 2025 yılında, IoT’un 11 trilyon dolarlık Pazar yaratacağı öngörülüyor. Netaş, IoT Platformu ION, akademisyenlerden öğrencilere, start-up’lardan, her ölçekteki işletmeye kadar IoT projelerini ücretsiz geliştirme imkanı sunuyor.

Netaş Ar-Ge Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, 5G ile yaşamın her alanıyla daha bütünleşik  olacak IoT’nin 2025’e dek, yaratması beklenen 11 trilyon dolarlık pazardan Türkiye’nin alacağı payı artırma hedefiyle hareket ettiklerini açıkladı.

5G'NİN YEGANE KAPISI...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önderliğinde devreye alınan 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda tesis edilen Netaş IoT Platformu ION, akademisyenlerden öğrencilere; start-up’lardan, akademisyenlere kadar, her ölçekteki işletmeye IoT projelerini ücretsiz geliştirme imkânı sunuyor.

Netaş, yerli teknoloji üretimine katkıda bulunma hedefiyle içinde bulunduğu ekosistemi güçlendirmeyi sorumluluğu olarak gören Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş, BTK ev sahipliğinde açılışı yapılan ve 5G'ye geçişin önemli bir adımı 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda, IoT Platformu ION ile konumlandı.

5G Vadisi’nin yegane IoT Platformu, Netaş ION üzerinden her ölçekteki işletmeden, öğrenci ve akademisyene kadar IoT projelerini 5G hızında ücretsiz geliştirebilme olanağı veriyor. 

ÜCRETSİZ IOT PLATFORMU ION’A BAŞVURU

Netaş ION Platformu’nda, IoT projelerini geliştirmek isteyen proje sahipleri, müracaatlarını BTK üzerinden götürmeleri gerekiyor. Müracaat sahipleri, 5G VATS Teknik Çalışma Grubu’nun yapacağı değerlendirme ile takvime alınarak altyapılardan yararlanacaklar. 

HERKESE AÇIK IoT PLATFORMU

Netaş Ar-Ge Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, 45 yıllık altyapı teknolojileri ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün her aşamasında görev yapan bir kurum olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yerli 5G ve ötesi teknolojilerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Ayrıca, yerli teknoloji üretimi ile kalkınma seferberliği kapsamında, içinde olduğumuz ekosistemi de gelecek teknolojilere hazırlama sorumluluğumuzun bilincindeyiz. IoT platformumuzu, ihtiyacı olan herkesin kullanıma açtık.