HoloLens, cep telefonları, 3D yazıcılar veya akıllı gözlükler: 30 yıl önce gişe rekorları kıran "Geleceğe Dönüş" filminde insanların yoğun ilgisini çeken aygıtlar şimdi birer gerçeğe dönüştü. Tamamı dijitalleşme sayesinde.

Endüstri 4.0, modern çalışma dünyasını otomatikleştiriyor ve makina ve sistem üretim sektörünün yeni hedeflere ulaşmasına yardımcı oluyor. Festo'nun hangi akıllı ürün ve çözümleri bu yeni dünyaya geçişi destekliyor?

Festo Dijital İşler Yetkili Uzmanı Dr. Michael Hoffmeister, “Müşterilerimizi değer zincirinin her adımında dijital çözümlerle destekliyor ve böylece aynı zamanda bireysel dijital müşteri gezileri boyunca onlara rehberlik yapıyoruz,” diyor.

Şirket, müşterileri için uyumlu bir yazılım altyapısı sağlıyor ve böylece müşterilerinin proses maliyetlerini düşürüyor. 

ALAKART YAZILIM TASARIMI

Bu akıllı, çok amaçlı yazılım çözümlerinin örnekleri şunlardır: Eksen sistemlerinin hızlı tasarım ve siparişi için Online Handling Kılavuzu, bireysel komponentleri pnömatik modüller halinde birleştirmek için çevrim-içi Festo Tasarım Aracı 3D, her bir komponentin açıkça tanımlanması ve dijital çift olarak kullanımı için ürün anahtarı ve Festo Hareket Terminali gibi uygulama-tabanlı ürünler.

FluidDraw 365, tasarımcıların hızlı ve kolay bir şekilde standartlara uygun makineleri ve tesisatları belgelemek için devre şemalarını daha güvenli ve daha verimli şekilde oluşturmasını mümkün kılıyor.

TEK BİR TUŞA BASARAK BULUTTA DURUM İZLEME

Festo, CPX-IoT ağ geçidi ile, makina ve sistem yapımcılarının ve son müşterilerin kendi genel ekipman verimliliklerini büyük ölçüde artırmalarını mümkün kılacak bir güvenli bulut çözümünün yolunu açıyor.

IoT Ağ Geçidi CPX-IoT; CPX/MPA valf adası, enerji izleme modülü MSE6-E2M veya handling sistemleri gibi alan düzeyinden komponent ve modülleri kendi OPC UA arayüzleri yoluyla Festo Bulut'a bağlıyor. 

Bulut, verilerin işlenmesini ve izlenmesini mümkün kılar; bu ise, trend analizlerinin hesaplanmasını ve kazalar durumunda erken uyarı sistemlerinin ve otomatik bildirimlerin ayarlanmasını sağlıyor. 

IoT ağ geçidi, bulutu bir kontrolöre bağlar ve ilgili bilginin doğru zamanda doğru formatta iletilmesini sağlıyor.

GÖSTERGE PANELLERİYLE KOŞULLARIN İZLENMESİ

IoT Ağ Geçidi CPX-IOT ile, her bir Festo komponenti için önceden konfigüre edilmiş gösterge panellerine sahip olmak mümkündür. Gösterge paneli web tarayıcıda görüntülenir şema ve trafik ışıkları içeriyor.

Özel bileşenler - kullanıcı arayüzü komponentleri, enerji izleme ve koruyucu bakım için grafikler ve aynı zamanda proses için ve genel ekipman verimliliğinin artırılması için anahtar performans göstergeleri - açıklık sağlıyor.

Durum izleme çözümü, hata tanısını ve arıza tanımlamayı güçlendirir, enerji tüketimiyle ilgili şeffaflık sağlar, grafik formatta açık bilgi verir ve geçmiş verileri sunuyor.

DİJİTAL BAKIM YÖNETİMİ

Kestirimci tesis bakımı, şaşırtıcı şekilde halen çoğunlukla kalem ve kâğıt kullanılarak belgelenen, zaman alıcı bir işlemdir. Festo'nun dijital bakım yöneticisi Smartenance ile bu işlem kolaylaşır, hızlanır ve daha güvenli hale geliyor.

Yazılım, tesis bakımının hassas şekilde programlanmasını ve analizini mümkün kılıyor.

Bu nedenle, üretim müdürleri ve sistem operatörleri için dijital bakıma hızlı ve kolay erişim aracı olup bir uygulama olarak indirilebilir. Smartenance, Festo'nun tamamen dijital ilk ürünüdür.

Apple ve Google uygulama mağazalarında akıllı telefonlar ve tabletler için uygulama olarak indirilebiliyor. 

Üretim müdürleri için gösterge paneli, web tarayıcıda rahatlıkla kullanılabilir. Smartenance, son müşterilerin sistem bakımını programlamasını, izlemesini ve değerlendirmesini mümkün kılıyor.

Dijital bakım programı, bakımı daha kolay, daha hızlı ve daha güvenilir yapıyor. Sistem operatörleri ve üretim müdürleri tarafından yapılan karşılıklı kontrol daha yüksek güvenilirlik sağlıyor. Çoğu işlemi ve koordinasyon ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

AKILLI ÜRÜNLER

Firma, akıllı dijital çözümlerle, endüstriyel otomasyon uygulaması için çevrim-içi uygulamalar gerçekleştirmek amacıyla endüstriyel uygulamalar konusunda kendi kapsamlı bilgisini bilişim teknolojisindeki en son gelişmelerle birleştiriyor.

Firma aynı zamanda kendi müşterilerini Dijital Müşteri Yolculuğu boyunca desteklemek için dijital iletişimi kullanıyor.

Bu dijital yolculuk, Festo portföyü genelinde bilgi tedariği ve konfigürasyondan, siparişe, teslimattan işletmeye almaya ve bakıma ve hattâ Festo Didactic'in teknik eğitim teklifine kadar, müşterilere güvenilir ve kapsamlı şekilde rehberlik ediyor.