‘Mavi Uçuş’ olarak adlandırılan yeni işletim ve ekran konsepti; sensörlerin kolay, doğru ve hızlı bir şekilde kurulmasını sağlıyor.

SICK, W16 ve W26 ürün ailesi ile yeni nesil fotoelektrik sensörleri sunuyor. Nesne algılamada ürün portföyünü modernize ediyor ve yeni teknolojileri bir araya getirerek bireysel ürünlerin performansını geliştiriyor. Ürün ailelerinin geliştirilme sürecinde, SICK öncelikle kullanılabilirliğin ve ‘Mavi Uçuş’ olarak adlandırılan tamamen yeni bir işletim konseptinin geliştirilmesine odaklandı.

Bu yeni işletim ve ekran konsepti; sensörlerin kolay, doğru ve hızlı bir şekilde kurulmasını sağlayan bir yardım sistemidir. Sensörün tipine bağlı olarak Mavi Uçuş, seçilen algılama mesafesini ve alınan sinyali teyit eden bir mesaj göndermektedir. Aynı zamanda, farklı çalışma modlarının seçilmesine olanak sağlamaktadır.

SICK'ın yeni geliştirdiği teknolojilerin bir sonucu olarak, W16 ve W26 sensörleri uygulama uzmanlarıdır ve karmaşık olmakla birlikte hemen hemen her sorunu çözebilmektedir. Patentli TwinEye Teknolojisi®; bir gönderici ve iki alıcı kullanarak parlak, kontrast ve pürüzlü yüzeylerde en üst düzey operasyonel güvenlik sağlar.

Haberin Tamamı ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi'nin Mart 2018 Sayısında