Endüstri 4.0 ile milyar dolarlık yatırımlardan söz edildiğini hatırlatan Altun, hızla gerçekleşen dönüşüm sürecinde Satınalma 4.0 için şunları söyledi: "Bazı meslekler kayboluyor, bazıları dönüşüme uğruyor. Bundan sonraki dönemde satın almada neler yaşanacağını konuşacağız. Türkiye’de satın alma standartlarını oluşturan bir kurumuz. Satın alma 4.0’a ilk öncülük eden kişi TÜSAYDER Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Komitesi Başkanı Sevgi Hanım’dır. Satın alma süreçleri taleple başlayan ve teklifle sonuçlanan bir süreçtir.

Satınalmacı olarak doğru strateji ile günü değil geleceği kurtarıyoruz. Günümüzde firmalardaki satın alma çalışanlarının sayılarının azaldığını fark ediyorsunuzdur. Süreçlerin dijitalleşmesiyle satın alma yöneticileri stratejiye yöneliyor. Doğru olan da budur. Satın alma birimleri harcama yapan değil kar ettiren departmanlar olarak görülmeli.

Endüstri 4.0 da milyar dolarlık dönüşümlerden bahsediyoruz. Bu dönüşümün önünde durmamız mümkün değildir. Fakat bir başka önemli soru da bu dönüşümleri yaparken paramızı yurtdışına mı harcayacağız yoksa bu paraları yurtiçinde mi tutacağız?"