Endüstri 4.0 kapsamında yapay zeka argümanlarını kullanarak endüstriyel yazılımlar geliştiren Pilz Türkiye, Türk sanayii için yenilikçi bir yaklaşım sergileyen firmaların üretken bir yapı kurmalarını ve ülke kaynaklarının verimli kullanımını sağlamak adına firmalara destek sunuyor.

WOW Kongre Merkezi’nde 1-2-3 Ekim tarihinde düzenlenecek olan 2. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nin katılımcısı olan Pilz Türkiye’nin Proje Geliştirme Müdürü Can Cansağlar, “Bizim vizyonumuz ve değer katmayı amaçladığımız alan ‘Yarı Otonom’ çalışan çözümler üretebilmek. Bunun için de Bilişim Teknolojileri (BT) uzmanları ile beraber çalışıyor ve hedef kitlenin sorunlarına ve onların ihtiyacı olan çözümlere odaklanıyoruz” dedi.

KRİTİK ÖNEME SAHİP PROBLEMLİ HATLAR HEDEFTE

Zirve’de odaklanacakları konular ve hedef sektörleri hakkında bilgi veren Can Cansağlar, “Çevrimiçi Üretken Bakım Uygulamamız MOP App ve Çevrimiçi İş Sağlığı Güvenliği Uygulamamız SOS App’in üretim sahasına getirdiği avantajları sunacağız. MOP App, sahadan toplanan tüm Analog ve Dijital verileri izleyen, makine öğrenmesi ve yapay zeka algoritmaları kullanarak analiz eden, ve sonuç olarak bakım, kalite ve üretim alanlarında yapacağı kestirimler ile iyileştirme sağlayan bir yazılımdır.

SOS App ise makina risk değerlendirmelerini mobil cihaz üzerinden hızlı ve doğru şekilde yapmaya yarayan, bulunan riskleri ilave bir iş yükü gerektirmeden kaydeden ve raporlayan bir İş Sağlığı ve Güvenliği yazılımıdır” dedi.  

Cansağlar, üretim açısından kritik öneme sahip, duruş kayıplarının yüksek maliyetlere neden olduğu problemli hatlarda çalışmayı özellikle tercih ettiklerini vurguladı. 

ARIZALARI 5 GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİYOR

Geliştirdikleri MOP App ve SOS App uygulamalarının Türkiye’nin önde gelen makina imalatçıları ve çok uluslu şirketlerinde kullanıldığını da aktaran Cansağlar, “MOP App uygulamasının yaşanan arızaları 5 gün öncesinden bulduğu ve gerekli uyarıları yaptığı projelerde görülmüştür. Tabii ki kestirim kabiliyeti makinadaki veri yoğunluğu ile doğru orantılı oluyor” şeklinde konuştu.