Leuze electronic Genel Müdürü Tolga Çorman, yurt dışındaki deneyimleri, çözümleri Türkiye’ye kazandırmak amacıyla birtakım çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çorman, bu çalışmalarla ilgili olarak “Bazı firmalarla bu konularda iş birliği içerisine de giriyoruz. Bu firmaların özellikle dijitalleşme aşamasında yapmak istedikleri herhangi bir proje ya da bir konsept olursa, o konsepte destek veriyoruz. Bunu da şu şekilde yapıyoruz; bütün çözümlerimizi onlara ücretsiz olarak sunuyoruz. Bir şekilde bunları devreye almalarını, ürünlerimizi ve çözümlerimizi fabrikalarında denemeleri için mümkün kılıyoruz.” dedi.

“MİLLİLEŞME HAMLESİNİ DOĞRU BULUYORUM”

Almanya merkezli bir firmada yöneticilik yapmasına rağmen milli teknoloji hamlesinin yerinde bir karar olduğunu ve bu çalışmaları doğru bulduğunu ifaden eden Çorman, “Endüstri 4.0 ya da sanayide dijitalleşme dediğimiz konu bir tren ve bu treni mutlaka yakalayabilmemiz gerekiyor. Bunu yakalayabilmemiz için de doğru noktaları tespit edip aslında buralara hep birlikte odaklanmamız gerekiyor. Bizler de bu odaklanma içinde mümkün olduğu kadarıyla tecrübelerimizi, bilgi birikimimizi, ürünlerimizi ve çözümlerimizi sunarak aslında burayı hızlandırma şansına sahibiz. Bence bizim misyonlarımızdan biri de bu.” şeklinde konuştu.