CEM KARATAY - Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix, Microsoft ile iş birliği yaptığını duyurdu. Yapılan iş birliğiyle iki şirket de kusursuz uygulama, veri ve lisans taşıma becerisinin yanı sıra Azure üzerinde Nutanix Clusters kullanarak yerinde ve Azure ortamlarında tek noktadan yönetim özelliğine sahip bir hibrit çözümü sunacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nutanix CCO’su Tarkan Maner, iş birliği sayesinde her iki firmanın da gerçek birleşik hibrit ve çoklu bulut ortamına yönelik kararlılıklarını gösterdiklerini söyledi.

Maner, “Müşterilerin, bulut yolculuklarında kendilerini kolayca ileri taşıyacak çözümler aradıklarını biliyoruz. Bu iş birliğiyle hem açık hem de özel bulut ortamlarında tek bir yazılım grubu sunabiliyoruz. Bu da esnekliğin artmasını, operasyonların sadeleşmesini ve büyük tasarruf edilmesini sağlıyor.” dedi.

Microsoft Corporation Bulut ve Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Guthrie ise, “Çoğu şirketin, özel ve açık buluta yayılan hibrit bulut ortamlarını yönetmekte zorlandığını biliyoruz. Müşterilere hibrit Nutanix ve Azure çözümleriyle kusursuz bir deneyim ve esneklik sunduğumuz bu iş birliği bizi heyecanlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

İŞ BİRLİĞİ İLE NELER SUNULACAK?

İş birliği kapsamında, Nutanix Clusters’ı ve hizmetleri desteklemek için Azure’da Nutanix’e hazır düğümler oluşturulacak.

Azure üzerinde Nutanix Clusters iş yükleri çalıştıran müşteriler Azure Hybrid Benefit’ten yararlanmalarının yanı sıra genişletilmiş güvenlik güncellemeleriyle maliyetleri azaltıp güvenliği ve verimliliği artırabilecek.

Müşteriler ayrıca, Nutanix’in yönetim arayüzünden Azure kurulumu ve yönetimi yapabilecek.

Bu yolla tutarlı bir deneyim, araç takımı ve operasyonel süreçler elde edilecek. Daha da önemlisi, müşteriler uygulamalarını yeniden tasarlamak zorunda kalmadan açık ve özel bulut ortamlarında hibrit iş yüklerini sorunsuz yürütebilecek.